PODRŽIMO SVI: U nedelju protest protiv brutalnosti! Traže se odgovorni za ubistvo psa petardom!

Protest protiv brutalnosti ne protiv ubistva psa petardom u Novogodišnjoj noći. Jer je SVUDA, jer postaje SVAKODNEVICA. Jer se forsira da postane NORMATIV. Jer postaje način slavlja.

Ovo su glave poruke organizatora predstojećeg protesta u Beogradu, a povodom strašnog nasilja nad nesrećnim psom prvog dana 2016. godine!

Jelena Jovanović, devojka koja je pronašla psa u ovom stanju i bila sa njim do poslednjeg trenutka, za Petface je rekla da će to biti pre svega mirno okupljanje ljudi koji žele da poruče da je DOSTA!

Pročitajte još:
NAJNOVIJE INFORMACIJE: Trojica mladića osumnjičeni za ubistvo psa petardom!

– Ako vas je pogodila sudbina psa koga su u novogodišnjoj noći u Beogradu, tri neidentifikovana počinioca vezala žicom i naterala da proguta zapaljenu petardu, od čega je pas u mukama uginuo – moći ćete to da pokažete! 17. januar, 14: 45 h, Trg Republike u Beogradu, rekla nam je ukratko Jelena!

Protest protiv brutalnosti petface

Sa protesta u Novom Sadu!

U međuvremenu, volonteri za životinjska prava su 5. januara bili u MUP-u Republike Srbije kako bi podneli krivičnu prijavu, međutim inspektor im je objasnio da je sve već prosleđeno Tužilaštvu i da nema potrebe za novim prijavama!

– Ko je podneo prijavu i sa kojim dokazima nismo za sada dobili odgovor od policije! Isti dan smo podneli i krivične prijave Veterinarskoj inspekciji, i one su prihvaćene, rekla na je Jelena.

Ona je za Petface i objasnila da počinioci JOŠ UVEK NISU PRONAĐENI uprkos nekim lažnim objavama, kojim neko – kako kaže – očigledno sabotira sve što ona i volonteri rade na ovom slučaju!

Pročitajte još:
BRUTALNO: Đaci u Novom Sadu stavili psu PETARDU U UVO i zapalili je!

Da podsetimo, u novogodišnjoj noći, 31. 12. 2015. u Beogradu, nekoliko mladića vezalo je psa žicom i gurnulo mu zapaljenu petardu u usta. Prolazniku koji je pokušao da ih spreči odgovorili su: “Matori, skloni se da ne prođeš isto”. Pas je od povreda uginuo.

Jelena koja je pronašla psa i Marija devojka koja je sa Jelenom od samog početka, apeluju na sve da ukoliko volite životinje i gnusate se brutalnosti nad bilo kojim živim bićem, dođete u nedelju i podržite Protest protiv brutalnosti!

– Zahtevamo da se pirotehnički materijal (petarde i ostalo) zakonski izjednači sa vatrenim oružjem, kao i da se telesne povrede nastale korišćenjem pirotehničkog materijala tretiraju kao krivično delo, ne kao prekršaj. Takođe, zahtevamo da se nađu odgovorni koji su petardom masakrirali napuštenog psa u noći između 31. 12. 2015. i 01. 01. 2016. u Ulici Bulevar Kralja Aleksandra br. 488 u Beogradu i kazne prema članu 269. 1 Zakona o dobrobiti životinja, piše na EVENT-u u koji možete da se priključite na linku STOP Brutalnosti!

Vidimo se u nedelju, jer to je naša obaveza kao humanih i poštenih građana koji žele da kažu DOSTA brutalnosti!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0