Naslovna VESTI Životinje dobile drugu šansu za život uz pomoć PROTEZA

Životinje dobile drugu šansu za život uz pomoć PROTEZA

0
PODELI
proteza petface

Animal Ortho Care je firma u Severnoj Virdžiniji specijalizovana za proizvodnju proteza za životinje koje zbog telesnih nedostataka ne mogu normalno da se kreću. Uz njihovu pomoć, oko 200 životinja svakog meseca živi lakše i kvalitetnije.

Osnivač kompanije je Derek Kampana, koji se na početku bavio proizvodnjom protetičkih ekstremiteta za ljude. Pre 12 godina, njegov rad su zapazili veterinari. Pitali su ga da li je zainteresovan da isti posao obavlja za životinje.

Pročitajte još: NEVEROVATNO: MACA kojoj su amputirane noge PONOVO HODA

– Uspešno sam napravio jednu protezu i shvatio da zaista postoji potreba i za protezama za životinje.

Na ovaj način, više od decenije, pomaže psima, mačkama, kornjačama, pa čak i pandama.

– Dobijamo mejlove svakog dana za razne tipove proteza. Za slonove na Tajlandu, koze, ovce, lame. Slobodno navedite neku životinju, sigurno smo radili.

proteza petface

Kampana pretpostavlja da je za 12 godina karijere video više od 25.000 životinja. Jedna od životinja kojoj su proteze pomogle jeste i Ejndžel Meri, poni koji je, pošto mu je majka stala na nogu, bio onemogućen da hoda. Kampana je osmislio protezu prednje noge, koristeći veoma kvalitetnu plastiku. Opisao je njen hod kao ostvaren san.

– Deca je obožavaju, i ona voli njih. Ovo je zaista divna stvar. Bez proteza, ona ne bi uspela, rekao je vlasnik ponija.

Pročitajte još: HAPPY END: Štene rođeno bez prednjih udova UDOMLJENO zauvek!

Ljubav i briga prema životinjama bile su dovoljan razlog da Kampana preusmeri karijeru kako bi im pomogao. Pravi primer koji bi se mogao „preseliti“ i u druge krajeve sveta.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.