ZABAVNE IGRE u letnjem periodu za vašeg psa i vas

Na pragu smo omiljenog godišnjeg doba za mnoge, pa verovatno i omiljenog doba vašeg psa. Leto je idealna prilika kada sa svojim ljubimcem možete da provedete više vremena na otvorenom i pritom se sjajno zabavite. Imate dovoljno prostora i dnevnog osvetljenja da se igrate do mile, pa čak i radnim danima kada se vratite sa posla.

psa petface Svaki pas verovatno ima svoj omiljeni vid zabave, a kada je već ovako lepo vreme, šteta je da to ne iskoristite i za upoznavanje vašeg najboljeg drugara sa novim vrstama zabave.

  1. Koristite balončiće

Deca obožavaju balončiće. A da li znate ko ih još voli? Ako ste pomislili na pse, u pravu ste. Jurnjava za balončićima predstavlja oponašanje predatorskog ponašanja kao što je lov na male životinje kao što su ptice i bube. Postarajte se da su balončići koji pravite netoksični za vašeg psa, u slučaju da se približe očima vašeg psa ili ukoliko ih slučajno proguta.

Pročitajte još: ROGZ vam predstavlja 10 najrazigranijih rasa pasa

  1. Igra donošenja

Štapovi su svakako najeftinija igračka i čim ga bacite, vaš pas će instinktivno potrčati da ga donese. Međutim, ukoliko su štapovi nezgodnog oblika i suviše hrapavi, moguće je da se vaš povredi, te bi bilo bolje da sa sobom ponesete neku od igračaka sa kojom se vaša kuca igra, kako biste igru načinili zanimljivijom.

psa petface

3. Igrajte se vodom

Jurnjava za vodom iz creva je laka zabava za sve pse koji, naravno, vole vodu. Neki psi će vam se oduševljeno pridružiti u igri jurenja dok trčite pored prskalica.

Pročitajte još: ROGZ: Saveti za dresuru šteneta za lepše manire!

  1. Istrenirajte psa da pronađe skrivenu igračku

Otkrijte koliko je vaš pas istraživački nastrojen tako što ćete sakriti njegovu omiljenu igračku, umesto što će te je baciti da je donese. Kada kuca pronađe igračku, otežajte igru tako što ćete je sakriti na skrovitije mesto.

psa petfaceKoja god igra da je omiljena vašem mezimcu, bilo u letnjem, bilo u zimskom periodu, jedno je sigurno – neškodljive igračke su obavezne. Igračke brenda ROGZ su baš takve, napravljene su od materijala koje ne štete zdravlju vašeg ljubimca i prilagođene su obliku vilice vašeg najboljeg drugara.