Naslovna VESTI PSI U POSLEDNJIM SEKUNDAMA: Sandra, Sofija i Irena spasile psa sa krova zgrade!

U POSLEDNJIM SEKUNDAMA: Sandra, Sofija i Irena spasile psa sa krova zgrade!

0
PODELI
psa sa krova petface

Pre samo tri dana, u utorak 5. septembra, u naselju Vojvode Vlahovića, u Beogradu, odigrala se prava drama. Pas, ženka rase akita, našla se na samoj ivici krova četvorospratne stambene zgrade i samo su je minuti delili od pada na pločnik.

“Animal Rescue Serbia”: Upoznajte ekipu koja svakodnevno pomaže životinjama u nevolji i to potpuno besplatno!

Kuju je primetio stanar zgrade, koji je čuo kako cvili i zapomaže, jer se našla na samoj ivici kosog krova, gde joj se nije moglo prići. Poziv koji je dispečerAnimal Rescue Serbia“ primio zahtevao je hitnu akciju, pa je tročlana spasilačka ekipa, koja je bila na raspolaganju odmah krenula na lokaciju.

psa sa krova petface

-Iako je strašno cvilela od straha, kada joj se pozivalac obratio i rekao da se smiri jer pomoć dolazi, kao da je razumela svaku njegovu reč i potpuno se umirila. Pod punom spasilačkom opremom ženska ARS ekipa, Sandra, Sofija, i Irena, započele su akciju, kada su se pojavili i vlasnici psa, saopštili su iz „ARS“-a.

HUMANO: Spasavanje mlade ptice sa krova Opštine Stari grad!

Kako su kasnije saznali, u tim trenucima se desilo da nikoga nije bilo u stanu, pas je ostao na terasi sa niskom ogradom, pored koje su stajale stolice. Kuja istraživačkog duha, dospela je na krov popevši se na stolicu i preskočivši ogradu.

-Dok joj je Sandra stavljala svu neophodnu opremu oko tela, kuja je mirno stajala ne pružavši nikakvu vrstu otpora. Intuitivno je razumela da je služba za spasavanje životinja tu da joj pomogne i potpuno je sarađivala tokom akcije spasavanja, dodali su iz ove sjajne službe!

Još jedna akcija spasavanja je uspešno završena i opominje nas da sa ljubimcima moramo biti oprezni i odgovorni, jer oni to sami za sebe ne mogu biti. Na njih uvek moramo obraćati pažnju, jer oni u trenutku mogu učiniti neverovatne stvari. Neke od takvih situacija nas mogu nasmejati, oraspoložiti, ali neke nam mogu slediti krv u žilama, poput ove, stoga ih imajmo u vidu i budimo svi dodatno oprezni i odgovorni vlasnici.

BRAVO ZA ARS, po ko zna koji put 😉