Naslovna Komercijalna grupa Da li su dobri: Pseći poljupci!

Da li su dobri: Pseći poljupci!

0
PODELI
pseći poljupci petface

Pseći poljupci: Posle svakog jela treba zube prati! To tvrde stomatolozi. Doduše, neki tvrde da se to može rešiti i nekim žvakaćim gumama. Stomatolozi su sigurno u pravu, ali priznaćete da to baš i nije lako kada se radi o našim kućnim ljubimcima.

Štenci i mačići se rađaju bez zuba. Prvi zubi koji niču nazivaju se mlečni zubi, kod štenaca nicanje zuba počinje između druge i četvrte nedelje života. Ukupno imaju 28 mlečnih zuba, dok odrastao pas ima 42 stalna zuba.

Bez adekvatne dentalne higijene, vaš ljubimac će imati loš zadah, upalu desni, a može se desiti i propadanje zuba.

Pročitajte još:
Zašto je pas idealan kućni ljubimac?

Periodontalna bolest je infekcija koja je uzrokovana bakterijama, koje se nalaze u zubnim naslagama vašeg psa! Ako se problem ne reši na vreme, bakterije mogu preći i u krvotok i tako izazvati oštećenje unutrašnjih organa kod vašeg ljubimca.

Takođe, bakterije dalje mogu biti uzrok pojednih bolesti kao dijabetes i sinuzitis. Sprečite nastanak ovih ozbiljnih problema prvenstveno redovnim posetama veterinaru i kontrolom stanja zuba. Mlade jedinke treba proveravati nešto ređe, dok odrasle i starije pse treba voditi veterinaru nešto češće.

U svakom slučaju, čim osetite neprijatan zadah iz usta Vašeg ljubimca potražite pomoć. Možda će biti neophodno skidanje kamenca, ali ne brinite, to nije bolna intervencija radi se u totalnoj anesteziji.

pseći poljupci petface

Ako, spadate u onu grupu vlasnika, čiji pas uopšte ne dozvoljava ručno čišćenje zuba, možete im davati i naš DENTAL FRESH, jer on svojom posebnom teksturom i veličinom, omogućuje da zubi vašeg psa postanu i ostanu čisti, ukoliko već nisu previše prekriveni kamencem.

Zato ili četkice u ruke i pranje zuba ili u nabavku DENTAL FRESH-a, koji će sprečiti mnogo teže posledice kod Vaših ljubimaca, a oni će Vas sigurno nagraditi poljupcem bez zadaha!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.