Naslovna VESTI PSI NOVI SAD: Pas rase kratkodlaki ptičar VEZAN LANCEM ispred hotela!

NOVI SAD: Pas rase kratkodlaki ptičar VEZAN LANCEM ispred hotela!

0
PODELI
ptičar petface

– Javljam se ispred grupe građana koji imaju problem sa nehumanim držanjem psa na lokaciji Hotela “Duga”, u ulici Ćirila i Metodija u Novom Sadu. Pre otprilike 6 do 8 meseci, neko je vezao odraslog psa, rase kratkodlaki ptičar, na lanac kraći od 5 metara u zadnje dvorište hotela “Duga”. Taj pas je po ceo dan vezan, često bez vode i bez hrane, izložen atmosferskim uslovima, zaštićen samo sa malom kućicom.

VRANJE: Marko spasio pse, vezane lancem, koji su plutali u vodi danima!

Pas se nalazi pored otpada, kontejnera i šuta. Komšiluk je ovo primetio zbog lajanja psa, koji često laje i po nekoliko sati neprestano, verovatno jer je gladan, žedan i ima viška energije. Napominjemo da ova vrsta pasa zahteva aktivno istrčavanje na dnevnom nivou kako bi održao fizičko i psihičko zdravlje, stoji u saopštenju koje je u našu redakciju poslala Judit.

ptičar petface

Komšiluk je ovo prijavio nadležnoj instituciji – veterinarskoj inspekciji nekoliko puta, međutim nije ništa rešeno. O ovome je informisana i komunalna policija (zbog buke), koja nije ništa rešila.

Sem je pudla koja je vezana za ogradu, ostavljena da ugine!

Kontakt iz Zoohigijene je Judit i zabrinutim ljubiteljima životinja potvrdio da oni ne mogu da preuzmu psa dok ne dobiju nalog od veterinarske inspekcije, koja im i uprkos brojnim prijavama građana, nije dala nalog.

ptičar petface

– Nakon neuspelih pokušaja, komšiluk se odlučio da napravi peticiju sa molbom da se reši ovo nehumano držanje psa. Svi smatraju da pas zaslužuje mnogo bolje uslove za život i da ova situacija spada čak u kažnjiva dela. Peticiju je potpisali preko 20 stanara iz okoline i ona je predata na pisarnici Gradske kuće. Molimo za pomoć medija, kako bismo spasili ovog psa svoje neprikladne situacije, dodala je Judit!

Apelujemo i mi da se pas oslobodi i udomi u porodicu koja će adekvatno brinuti o njemu!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.