Naslovna VESTI MAČKE NEZAPAMĆENA BRUTALNOST U PANČEVU: Nahuškali haskija da rastrgne mače!

NEZAPAMĆENA BRUTALNOST U PANČEVU: Nahuškali haskija da rastrgne mače!

0
PODELI
rastrgne petface

Šta je u glavi nekog ko nahuška psa da rastrgne nedužno mače – nama nikada neće biti poznato. Ni nama, ali ni jednom drugom ljubitelju životinja. Upravo takva brutlanost dogodila se u Pančevu, o čemu je svedočila i Zora Kolarski, predsednica udruženja „Ekolibrijum“.

Priča nas vraća na početak septembra, kada je Jelena pronašla četiri mačeta izbačena u parku, kod predgrađa. Othranila ih je na flašicu, uz put se namučila da ih izleči od dijareje, a pre nekoliko dana bila je presrećna što je jedno od njih našlo dobar dom. Puna entuzijazma otišla je juče u Narodnu baštu sa velikom željom da i ostale udomi. A onda je doživela šok.

PANČEVO: Čovek pronašao 5 pasa spakovanih u džakove – isprebijane i krvave!

– Do uobičajenog mesta za štand dotrčao je haski i počeo da „kidiše“ na kavez sa mačićima. Njegov vlasnik koji je došao za njim i pored upozorenja volonterki da ga skloni nije hteo da preduzme ništa, samo je stajao sa strane i posmatrao šta se dešava. Pas je trčao od ogradice sa štenetom do kaveza sa macama i u jednom trenutku je dograbio mače koje je bilo naslonjeno na ivicu kaveza. Uspeo je da ga rastrgne, doslovno! Volonterke su pokušavale da ga oteraju, zvale su i vlasnika i kada su mu rekle da će pozvati policiju on je otišao ne osvrćući se, napisali su u saopštenju ovog nemilog događaja na stranici „Ekolibrijum“.

rastrgne petface

Devojke su odmah pozvale veterinara i policiju, koja je od njih uzela izjave. Od prisutnih građana saznalo se da se haski zove Meda, a policiji je data i adresa stanovanja vlasnika.

NAJNOVIJA VEST: Krivična prijava protiv Pančevca (68) za ubijanje psa!

– Policija je otišla na adresu da se raspita, očekujemo izveštaj o događaju i spremamo prijavu, napisali su.

Nesrećna maca je, „prosutih creva“ odneta u ambulantu sa namerom da bude uspavana. Kada su videli kolika je njena volja za životom i koliko se bori da opstane veterinari su odlučili da joj pruže šansu.

– Utroba je vraćena na mesto i ušivena, obe zadnje polomljene noge su ušivene s tim što jednoj delimično nedostaje koža. Otkinuti repić koji smo naknadno pronašli i odneli u ambulantu takođe je prišiven. Nažalost, maca nije izdržala i tokom noći je podlegla povredama! Previše je bila mala da preživi tako ozbiljne rane, dodali su iz ovog Udruženja!

Čekamo dalju reakciju policije,..Mališnu, RIP, nadamo se da si na nekom boljem mestu,…

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.