Naslovna VESTI SKANDAL U KOTORU: Ronilac (24) ubio morsku kornjaču!

SKANDAL U KOTORU: Ronilac (24) ubio morsku kornjaču!

0
PODELI

Ronilac star 24 godine od juče je na meti svih regionalnih medija. Sa „debelim“ razlogom! Naime, samo nekoliko dana nakon što je Institut za biologiju mora iz Kotora izdao apel da se kornjače ne uznemiravaju, u kotorskom naselju Stoliv desio skandalozan čin – ronilac iz Kotora M.M. (24) trozupcem je ulovio morsku kornjaču!

Na društvenim mrežama objavljena je fotografija na kojoj mladić sa trozupcem pored kornjače, ispod koje se vidi krv. Iz Uprave policije saopšteno je da je od njega uzeta izjava po nalogu državnog tužioca iz Osnovnog državnog suda u Kotoru.

Ovo je srceparajući snimak ženke morskog lava koja oplakuje smrt svog mladunčeta!

– Nakon toga predati su spisi tužiocu radi klasifikacije djela, dodaju iz Uprave policije.

RTCG prenosi da će nadležna inspekcija već sutra podneti krivičnu prijavu protiv NN lica.

ronilac petface

I iz Instituta za bilogiju mora osudili su ovaj gnusni čin.

– Najoštrije osuđujemo današnji čin koji se dogodio u mjestu Stoliv. Institut za biologiju mora je informisao nadležne organe, te se nadamo da će službe preduzeti zakonom propisane mere i pronaći počinioca ovog zločina. Ponovo molimo građane i turiste da shvate da more nije naše prirodno okruženje, već okruženje morskih organizama, a mi samo njegovi korisnici. Nadamo se da nećemo biti u prilici da svedočimo i ubuduće ovakvim i sličnim nemilim događajima, poručili su iz Instituta za bilogiju mora.

Da li ste znali da morsko prase u stvari i nije prase?

Morske kornjače su inače zaštićene životinje prema Rešenju o stavljanju pod zaštitu pojedinih biljnih i životinjskih vrsta. Zaštićene su i preko nekoliko međunarodnih konvencija čija je potpisnica i Crna Gora. Prema ovoj legislativi zabranjeno je njihovo hvatanje, uznemiravanje i ubijanje.

Izvor, Foto: cdm.me

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.