SAZNAJEMO: Odogovor Ministarstva: „Demantujemo tvrdnje. Nema izmena postojećeg Zakona“!

Preko 6 hiljada potpisa, preko 60 udruženih Udruženja za zaštitu životinja, nebrojano komentara i šerova. Ovako bismo mogli ukratko da opišemo reakcju javnosti i svih ljubitelja životinja širom zemlje na najavu izmena i dopuna Zakona o dobrobiti Životinja u kojem se, između ostalog, “rok za život” uhvaćenih pasa sa ulice skraćuje na 15 dana, što praktično znači da će psi koje Veterina Beograd uhvati na ulici, imati samo 15 dana života od momenta kada su odvezeni u šinteraj. Do ovog dokumenta su stifla pojedina Udruženja koja su vest odmah podelila medijima i poslala dopis Ministarstvu! Na sajtu Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine upravo je izašlo saopštenje za javnost, koje prenosimo u delovima:
„Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine demantuje tvrdnje pojedinca koje su prenete preko društvenih mreža i pojedinih medija, da će Nacrtom biti predviđena eutanazija pasa lutalica ukoliko se ne udome. Ministarstvo, u tom smislu, ne predviđa nikakve izmene postojećeg Zakona o dobrobiti životinja, što je jasno stavljeno do znanja organizacijama i društvima koja su se obraćala Ministarstvu i Upravi za veterinu“, piše u saopštenju!
Kako navode, reč je o „harmonizaciji i usklađivanju“. Dodali su i da „sve organizacije civilnog društva, institucije i druge zainteresovane strane mogu da dostave svoje predloge izmena i dopuna zakona Upravi za veterinu, koji će se uzeti u razmatranje“.
Celokupno saopštenje Ministarstva pogledajte na njihovom ZVANIČNOM SAJTU!
Kakvo je vaše mišljenje?

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0