Naslovna VESTI DA LI STE ZNALI: Na milione kućnih ljubimaca ubijeno u prvoj nedelji...

DA LI STE ZNALI: Na milione kućnih ljubimaca ubijeno u prvoj nedelji Drugog svetskog rata!

0
PODELI
ljubimaca ubijeno petface

ljubimaca ubijeno: “Sunday’s Remembrance Day” – dan kada se sećamo koliko smo srećni, a u Britaniji se odaje pošta hrabrim junacima koji su se borili za u svakom krvavoj borbi, sukobima i strašnima ratovima. Takođe, seća se na sve životinje koje su pomogle da u Ameriku stigne mir. Ovo je 10. novembra svake godine!

Da li ste znali da je pre Drugog svetskog rata proglašena vladina deklaracija o masovnom ubijanju britanskih kućnih ljubimaca?

Pročitajte još:
POSVEĆENOST BEZ GRANICA: Ovaj čovek je svoj život podredio spašavanju pasa sa ulice!

Procenjuje se da je čak tri četvrtine, tačnije na milione obožavanih ljubimaca ubijeno u prvoj nedelji rata.

ljubimaca ubijeno petface

1939. National Air Raid Precautions Animals Committee (NARPAC) je naredila da vlasnici ili odvedu svoje ljubimce na selo ili da ih “unište”. Trebalo je ubediti javnost da je ubijanje ljubimaca bio patriotski i humani potez, jer će ovo dovesti do više obroka za ljude.

Vlada šalje agente da nadgledaju aktiviste za prava životinja, sponzorisali su tajno kampanju protiv pasa pa su čak i doneli zakon da ako “date vašoj mački činiju mleka ” – to je krivično delo. Kućnim ljubimcima nije ni ponuđeno utočište.

Pročitajte još:
DŽERAD LETO: Apelujem, sprečimo izumiranje slonova!

Te noći, vlasnici su lutali ulicama sa svojim ljubimcima u znanju da u roku od pet dana sledi masovno uništenje. Londonski Zoološki vrt je i desetkovan. Crni pauci i zmije otrovnice su ubijeni, kao i sumorska krava, šest indijskih voćnih slepih miševa, sedam krokodila, aligatora i par mladunčeta lava su takođe uništena.

Međutim, dok su neke životinje ubijane, druge su bili regrutovane u rat, jer Vojska je naređivala da porodice daju svoje voljene ljubimce u inostranstvo, tačnije u borbu. Slonovi, psi, mačke i golubovi, svi su pomogli u ratu, igrajući neke od ključnih uloga u svakom regionu sveta za ljudsku slobodu.

Dakle, 10. novembra, mnogi stanovnici Londona posećuju životinje u “Animals in War Memorial on Park Lane” i odaju poštu na sećanje ovih junaka.

Njihov doprinos nikada ne sme biti zaboravljen. Oni nisu imali izbora!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.