Naslovna VESTI PSI Sećate se Obrenke spašene iz poplava? Danas „radi“ kao vatrogasac! (FOTO)

Sećate se Obrenke spašene iz poplava? Danas „radi“ kao vatrogasac! (FOTO)

3
PODELI
pas iz obrenovca petface

Osim što su svakog dana u pripravnosti za najteže i najrizičnije pozive građana, pripadnici Vatrogasno – spasilačke brigade “Zvezdara”. Bezrezervno vole i životinje. To su dokazali kada su u maju prošle godine spasili kerušu iz poplavljenih područja u Obrenovcu. Danas, Obrenka – kako su je nazvali ovi divni ljudi – ima neverovatnih 200 vlasnika, i „zaposlena“ je. Kako prenose „Novosti“, Obrenka svakog jutra i večeri u primopredaji smena, kada razglas pozove vatrogasce da u kolonama „stanu na liniju“, dotrči da isprati prvu i dočeka drugu četu.
pas iz obrenovca petface
„Spasili smo mnogo životinja za vreme poplava, ali ova umiljata devojka je sama odlučila da bude deo nas. Uskočila je u kamion tih dana, a onda nismo mogli da se odvojimo od nje. Skupili smo novac, čipovali je i sterilisali i evo je sa nama još, nema ko je ne voli“, za „Novosti“ je ispričao Milan Mijatović, komandir Četvrte čete.
Iako joj je potpuno omogućen pristup svim prostorijama, Obrenka ne ulazi tamo gde ne treba. U menzu isprati sve „kolege“ i sačeka da se vrate, na spratove ne zalazi, iako su pokušali da je uvedu.
Sjaaaaaajno kako se jedan spašeni život jednostavno zahvali!

 Foto: Novosti – Revija Zov

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.