SJAJNA KAMPANJA: Zaključali sportistu u automobilu na 8 minuta uz poruku „Ne ostavljajte ljubimce u automobilu“!

Ne ostavljajte ljubimce u automobilu je poruka koja se ovih dana pojavljuje više nego inače. U kampanji koju je pokrenula PETA, učestvovao je NFL fudbaler, koje je pristao da provede vreme u kolima po suncu koje prži.

ne ostavljajte ljubimce u automobilu petface

Tyrann Mathieu, igrač Arizona Kardinalsa, pristao je da bude deo kampanje koja za cilj ima da ukaže na sve opasnosti koje sa sobom nosi ostavljanje ljubimaca u automobilima za vreme vrućina.

Razbio prozor od automobila, da bi spasio zaključanog psa – pa završio u pritvoru!

Naime, on je prihvatio izazov koji mu je uputila PETA, a koji podrazumeva da izdrži što duže u automobilu po vrelom letnjom danu, kako bi uvideo kako se osećaju psi koji vlasnici ostavljaju u parkiranim automobilima. Iako se radi o vrhunskom sportisti, čak ni on nije mogao da se nosi sa onim što nosi vreme provedeno u usijanom automobilu.

On je u automobil seo kada je spoljna temperatura iznosila oko 32 stepena. Izazov se sastojao u tome da su prozori skroz zatvoreni, i da automobil ne bude klimatizovan. Nakon 2 minuta, one se već uveliko preznojava i rashlađuje se mahanjem rukama.

ne ostavljajte ljubimce u automobilu petface

Nakon 4 minuta, temperatura u automobilu je iznosila čak 40 stepeni. Već nakon 8 minuta, temperatura se penje na skoro 49 stepreni i Mathieu, nakon što je veoma loše izgledao, sam je napustio automobil.

ne ostavljajte ljubimce u automobilu petface

Nakon ovog iskustva, ovaj fudbaler je uputio jasnu poruku:

-Ako planiraš da učiniš psa delom svoje porodice, onda to zaista i uradi. Nemoj da ih tretiraš onako kako ne bi tretirao ni nekog do koga ti je stalo ili koga voliš.

ne ostavljajte ljubimce u automobilu petface

PETA je ovaj snimak postavila na You Tube, sa ciljem da ostavi snažnu poruku koliko ostavljanje ljubimaca u autu po njih može biti opasno i koliko im je zapravo ovim nesmotrenim potezom, život ugrožen.

 

 

 

 

 

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0