SJAJNO: Pas po imenu Popaj dobio nagradu „heroja godine“ zbog spasavanja 17 konja!

Konjički centar, u istočnom delu Montreala, preko noći je zahvatio neverovatan požar. Buktilo je sve, ali uprkos tome Žil Godbout, vlasnik konja pokušao je da ih spasi. Svih 30 konja je bilo preplašeno i odbijali su da se pomere.
Međutim, napuljski mastif po imeni Popaj je znao šta da radi. „”Otvorio sam štalu a on je uleteo unutra, zarežao na njih i počeo da ih „gricka“ za noge. Spasio je 17 konja na taj način”, rekao je Žil na ceremoniiji dodele nagrada.
Popaj je nastavio svoju misiju sve dok se plafon nije urušilo. “Ne znam ni kako da mu se zahvalim”, rekao je Godbout i dodao: „nije oklevao ni trenutak. Znam da bi umro za mene, da je morao. I ja bih za njega”

pas spasio konje petface

Popaj, Pit i Falon

Još dva psa su takođe dobila nagrade na događaju. Jedan od njih je Pit, penzionisani pas tragač u kanadskoj graničnoj službi. On je u svojoj „karijeri“ jurio lovokradice i nanjušio mnogo krijumčara oružja. Takođe je otkrivao lažne valute i narkotike.
Falon je osvojila nagradu za godine „rada“ u službi za pomoć ljudi sa oštećenim sluhom. Njen ponosni vlasnik, Danijel Čaput, sa ponosom je ogovorio na ceremoniji kako mu je Falon promenila život koji sada ne može da zamisli bez ovog psa!
Ove nagrade dodeljuju se svake godine od strane „Quebec’s association of veterinarians“, a dobijaju ih psi koji svojim podvizima svakodnevno osvajaju svet.

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0