SLIKE KOJE SU OBIŠLE SVET: Preplašen majmun iz cirkusa skriva se u strahu od “čoveka”!

Životinje su veoma popularne u zoološkim vrtovima i parkovima širom Kine. Međutim, rutinsko zlostavljanje kojem su izložene – kako bi bili što savršeniji animatori po cirkusima i zabavnim parkovima – ostavili su sve bez komentara. Pogotovu nakon ovih fotografija!
Okovan u lance i spreman da biciklom koji će voziti, uveseljava posetioce ovaj majmun je od danas sinonim straha koji je iskazan prema njegovom treneru koji nosi bič u ruci!
majmuni-u-cirkusima-petface
Drugi na štulama, sa lancem omotanim oko vrata, pokazuje istinski strah i očajni vapaj da bude slobodan!
Ove srceparajuće fotografije uslikane su u Suzhou, gde je otkriveno okrutno jezgro kineske cirkuske industrije. Suzhou je poznat kao rodni grad cirkuske trupe u Kini i ima više od 300 zooloških vrtova i cirkusa, koji podržavaju vratolomije sa životinjama. U njima se, tvrde radnici, medvedi tuku palicama, slonovi treniraju metalnim kukama, dok tigrovi i lavovi ostaju u doživotnim, hroničnim bolovima!
majmuni-u-cirkusima-petface
Mimi Bekhechi, pomoćnik direktora “Pete”, rekao je za Mirror: “Majmuni su izuzetno socijalne i visoko inteligentne životinje, koje boluju od usamljenosti i depresije kada su odvojeni od svojih porodica. Kineski cirkusi su među najgorima u svetu zbog psihičke i fizičke torture i surovih metoda obuke koji uključuju strah, lišavanje i prebijanja”.
U 2012. godini vlada Kine je zabranila tačke sa egzotičnim životinjama, ali nekoliko meseci kasnije sve je bilo po starom tvrdeći da nikada nisu ništa zabranili niti su imali nameru da to zaustave!