Naslovna VESTI PSI Koliko su SNEG I SO na ulicama opasni za pseće šape?

Koliko su SNEG I SO na ulicama opasni za pseće šape?

0
sneg i so petface

Naši ljubimci ne mogu da dočekaju igre na snegu, trčanje, skakanje i valjanje. Oni prosto obožavaju da jure i hvataju u letu pahuljice koje svuda oko njih padaju.

Koliko god voleli sneg, i mi i naši ljubimci, ne smemo zaboraviti da dobro utoplimo i sebe i ljubimca, pre šetnje i snežnih igrarija. Džemperići, prslučići i jaknice, dobra su izolacija i mogu da utople telo našeg psa. On će se u svom odelcu dobro osećati i lepo će se zabaviti.

Međutim, postoji jedna veoma važna stvar kojoj moramo posvetiti veću pažnju, a to su šapice. Pre svega sneg je hladan, ali iako je beo pun je prljavštine. Različite vrste mikroorganizama i drugih materija koje se nalaze u snegu zahtevaju da budu dobro očišćene pre nego što se pas vrati u kuću. Kao što mi posle grudvanja operemo ruke, tako i našim ljubimcima moramo očistiti šapice. Naravno, kada sneg počne da se topi, ostaje bljuzga i blato, koje takođe moramo pažljivo nežnim sredstvom očistiti.

sneg i so petface

Ono što nikako ne smemo zaboraviti jeste so, posuta svuda po ulicama, trotoarima, stazicama u parku. So može da nanese velike povrede na šapicama pasa. Šapice moramo negovati kako se so ne bi zadržala između prstiju na dlakama i na jastučićima, jer so bukvalno „jede“ tu osetljivu kožu i „nagriza“ je praveći velike povrede. So izaziva crvenilo, pucanje kože i stvaranje rana.

Sve ove probleme možemo rešiti Clinell univerzalnim maramicama koje čiste, dezinfikuju i uništavaju 99,999 % bakterija. Ove maramice se koriste za dezinfekciju ruku, površina i opreme, ali i šapa naših ljubimaca. Reč je o brendu koji nam dolazi iz Engleske i ima revolucionarnu formulu koja sadrži 6 različitih biocida. Svaki biocid ima različiti mehanizam dejstva smanjujući rizik da bakterije razviju rezistentnost. Dolazi nam u pakovanju od 200 i 40 komada i možete je odmah poručiti. Maramice su, kao što smo rekli, univerzalno sredstvo za čišćenje i dezinfekciju. Velika prednost je što ne sadrže alkohol, pa se tako s njima mogu čistiti i površine na kojima boravi pas, ali i njegove posudice za hranu i vodu, igračke i slično.

sneg i so petface

Zimske čarolije sada još bolje zvuče, bez straha i brige za šapice naših ljubimaca.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.