Naslovna Komercijalna grupa Šnudla – najpopularnija “dizajnirana” rasa!

Šnudla – najpopularnija “dizajnirana” rasa!

1
PODELI
Šnudla petface

Iako kinološka društva u većini svetskih zemalja priznaju više od 150 različitih rasa pasa, nekima izgleda to nije dovoljno. Tako se u novije doba razvila moda “dizajniranja” psećih rasa, a jedna od ovakvih je i ŠNUDLA!

Moda eksperimentisanja sa novim rasama potekla je iz Australije, ali ipak najveći interes kupaca vlada u Sjedinjenim Američkim Državama. Šnudla je “miks” pudle i šnaucera, od kojih je, razume se, “pokupila” različite karakteristike – kako fizičke tako i one unutrašnje.

Šnudla petface

Uglavnom je manjih razmera, mada stručnjaci kažu da se može naći u svim veličinama.

Pročitajte još:
Buldog: ljubimac koji hrče i osvaja svet!

Dlaka joj je takođe različita – od oštre do meke, kovrdžave, kakvu imaju pudle. Temperament je “povukla” od pudle – za nijansu možda dominantnijeg “roditelja”.  Dobro je poznato da je pudla ne samo jedna od najinteligentnijih rasa pasa, već je i obdarena izuzetnim temperamentom. Takođe  ima krzno  koje se ne linja, niti izaziva alergije, za razliku od dlake drugih rasa, što mnogim ljudima uzrokuje probleme. Tako i šnudle – inteligencija, odanost i srčanost, i “antialergijsko” krzno- čini ih idealnim kućnim ljubimcima.

Šnudla petface

“Šnaucer u njima” može da bude netrpeljiv prema strancima, ali nikada nije zabeležen slučaj napada ili neke veće agresivnosti. Generalno su prilično aktivni psi, ali i potrebe za vežbanjem se razlikuju shodno veličini šnudle.

Pročitajte još:
Sruši predrasude i ČIPUJ svog ljubimca!

Šnudla petface

Stručnjaci navode da je moguće da ovakvim ukrštanjem dobiti i šnudlu sa nekim negativnim karakteristikama, odnosno sa lošijim osobinama ove dve rase. Dakle, stvar je izbora – hoćete li rizikovati i dobiti “dizajniranog” psa na kom će vam svi zavideti ili se jednostavno opredeliti za jednu od ove dve rase.

Bilo kako bilo, moda “dizajniranih” rasa sve se više širi, čak i među nesnobovskim Amerikancima, pa se na štence šnudla čeka i po godinu dana.

1 KOMENTAR

  1. Moj pas je mješanac šnaucera i pudle i vuče skroz izgledom na šnaucera, obožava ljude i djecu. čim je netko tužan ili plače, odmah dotrči upomoć. jedino šta malo laje na nepoznate pse i ljude kad zvone na vrata. najbolji i najposlušniji pas na svijetu i nebi je mijenjala za sve novce
    <3

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.