Naslovna VESTI PSI PROKUPLJE: Devojčice spasile štene, koje su dečaci zlostavljali na ulici!

PROKUPLJE: Devojčice spasile štene, koje su dečaci zlostavljali na ulici!

1
PODELI
spasile štene petface

spasile štene: Milica Krstić (11) i Katarina Dimitrijević (12) su od ovog trenutka pravi heroji Prokuplja. Tako male, a pokazale su ogromnu brigu i dokazale da je rano vaspitanje ključ dobrih životnih osobina!

Naime, vraćajući se iz škole Milica i Katarina su zatekle dva dečaka kako mučki zlostavljaju štene na ulici. Odmah su odreagovale i uspele da ih oteraju, ali nažalost dečaci su jadnoj životinji već slomili zadnje šape.

spasile štene petface
Milica sa štenetom

Priču o gestu dve devojčice podelila je Andrijana Pavlović, mama jedanaestogodišnje Milice, osuđujući i dečake ali i roditelje koji nisu uspeli da nauče svoju decu da se prema životinjama odnose s ljubavlju.

Pročitajte još:
MALA DECA, VELIKI LJUDI: Učenici iz Niša, sakupili novac i spasili život štenetu sa slomljenim nogama! (VIDEO)

Razume se, nije krila ni zadovoljstvo što je baš njena ćerka glavni akter ove dobre strane priče i pre svega primer ponašanja, koje bi sva deca trebalo da slede.

spasile štene petface

– Moje dete i njena drugarica su prilikom povratka iz škole danas spasile štene koje su dva dečaka mučila i zamalo ubila. Polomili su mu zadnje šapice, kad su počeli da ga dave naišle su njih dve, dečaci su pobegli. Imaju li ta deca roditelje, da li ih ti roditelji maltretiraju, pa na taj način i oni sami iskazuju mržnju? Pas je najbolji čovekov prijatelj, treba učiti decu da vole životinje, a ne da ih istrebljuju… Svaka čast našim spasiocima! Ponosna sam na njih dve, rekla je Andrijana, a prenosi „Kurir“.

Miličina mama je dodala da osim njene jedanaestogodišnje ćerke i njen sin, Saša, redovno brine o životinjama.

Pročitajte još:
HEROJ: Uskočio u hladnu Dravu i spasio mače, kog je vlasnik bacio sa mosta!

– Milica i Saša inače često dovode kući psiće i pokušavaju da ih udome. Mi smo kao azil. Oni ih hrane, dele sa njima užinu, maze ih na ulici, ne plaše se ni jednog psa. Sa ovom kucom sad imamo tri psa, mačku koja je sama došla kod na i kanarinca, priča ponosna mama.

spasile štene petface
Milica i Saša

Nesrećno štene se sada nalazi u domu Krstića. Kako su napisali, sada šepa, ćuti, a i njuškica mu je povređena.

– Dajemo mu fiziološki rastvor na špric. Oporaviće se kod nas, kaže Andrijana.

Bravo za devojčice, ali i za mamu koja je dokazala da se ljubav prema životinjama i svim živim bićima deci usađuje u najranijoj dobi!

PONOSNI SMO!

Izvor, Foto: kurir.rs

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.