Naslovna VESTI PSI Razbio prozor od automobila, da bi spasio zaključanog psa – pa završio...

Razbio prozor od automobila, da bi spasio zaključanog psa – pa završio u pritvoru!

1
spasio zaključanog psa petface

Jedan vojni veteran iz Gruzije uhapšen je nakon što je razbio prozor automobila da bi spasio psa iz toplog vozila. Majkl Hammons je uhapšen 9. maja, nakon što je štakom svoje supruge razbio prozor automobila pored kog su prolazili u blizini jednog tržnog centra.

Bio je vreo dan, a prema rečima Hammonsa „strahovao je za bezbednost malenog pomeranca koji je ostavljen u vozilu“. Izvadio je psa, dao mu malo sveže vode i pokvasio mu vrelo telo – primetili su očevici.

Zakon Gruzije dozvoljava osobi da razbije prozor automobila da pomogne čoveku, ali ne i životinji. Nadležni su ga uhapsili na insistiranje vlasnika psa, 22 godine starog Accenta Cunninghama.

“Mi ga ne bismo ni priveli“, rekao je Oconee, zamenik glavnog šerifa i objasnio kako je vlasnik bio vrlo uporan u nameri da se Majkl kazni za narušavanje ličnog poseda.

Cunningham je rekao policajcima kako je ostavio ljubimca na „samo pet minuta“, ali očevici su potvrdili da je pas bio unutra mnogo duže, zadihan i u nevolji!

Tako su nadležni odlučili da odustanu od krivičnog gonjenja Majkla, a vlasnik se ubrzo i složio sa tom odlukom, saznavši kakve posledice i on sam može imati nakon ovog procesa.

“Znao sam da će biti posledica, ali to nije važno”, rekao je Majkl i dodao “Mogli bi već sutradan da zamene staklo na automobilu, a psa nikada više“.

Apelujemo još jednom – NE OSTAVLJAJTE LJUBIMCE NIKADA U AUTOMOBILU, NI “NA PET MINUTA”, JER MOŽE DOŽIVETI TOPLOTNI UDAR I UGINUTI.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.