Labrador spasio život teško povređenoj ženi, pa dobio medalju za hrabrost!

Kada je spasio život teško povređenoj ženi, labrador po imenu Rauour nije ni slutio da će postati dobitnik medalje za hrabrost! Naime, priča nas vraća u mesec februar 2015. godine, kada je jedna žena nestala u snežnim nametima snega.  

Tri sata je trajala potraga za njom, a uključivala je 20-ak ljudi obučenih za spašavanje nestalih osoba. Nakon tročasovne potrage, timu se priključio labrador Rauour iz Škotske, član „Tweed Valley Mountain Rescue Team“.

Pročitajte još:
Pas rase border koli spasao je svog vlasnika od medveda!

spasio život petface

Trogodišnji labrador je uspeo u onome što njegov tim nije – pronašao je nestalu ženu, polusmrznutu sa teškim povredama i doslovno joj spasio život! Bila je zarobljena u rupi na stablu drveta, u nesvesti, sa hipertermijom! Rauour je zahvaljujući oštrom čulu mirisa, žena je pronađena i hitno prebačena u bolnicu kako bi joj se ukazala neophodna pomoć!

Pročitajte još:
3 šteneta pit bula koja su bila na ivici smrti, spas su pronašli jedni u drugima!

Zahvaljujući njemu ona je preživela, a osim poslasticama pas je nagrađen medaljom za hrabrost koju mu je dodelila PDSA, najveća britanska veterinarska organizacija. Inače, Rauour je 88. dobitnik ove prestižne nagrade.

BRAVOOOO i sasvim zasluženo, zar ne?