Naslovna VESTI PSI „Pseći rasizam“: Ši cu i špic na listi agresivnih pasa!

„Pseći rasizam“: Ši cu i špic na listi agresivnih pasa!

1
PODELI
špic petface

Osim 27 rasa pasa, među kojima pit bulovi, bernardinci, nemački ovčari, na jednoj skandaloznoj listi našli su se i nemački patuljasti špic i ši cu. Da da, špic čiji je najpoznatiji predstavnik Boo!

Skandal je nastao kada su upravitelji luskuznog nebodera na njujorškom „Upper West Side“-u odlučili da vlasnicima određenih rasa pasa zabrane život u toj zgradi. Osim što su na meti kritika, mediji ih već danima optužuju za „pseći rasizam“.

špic petface
“Agresivni špic”

Tako od prošlog meseca, vlasnici pasa u „170 West End Ave.“ moraju dostaviti potpisan izveštaj veterinara o rasi, a ukoliko je pas mešanac – detaljni procenat zastupljenosti svake rase. Ukoliko ne znaju – mešanci se podvrgavaju DNA testiranju. Ako se utvrdi da pas ima više od 50% gena neke od 27 zabranjene rase, vlasnik ne sme živeti u toj zgradi sa ljubimcem.

Članovi odbora žele da znaju sve do detalja, jer postoji lista nedozvoljenih rasa koje ne smeju budu u ovoj zgradi, a sve na osnovu informacija o njihovoj agresivnosti, rekli su iz uprave zgrade i potvrdili da su među njima i ši cu i špic.

Ovo je skandal. To je pseći rasizam, ništa drugo, rekao je jedan od stanovnika zgrade.

Predsednik odbora Robert Sadin, nije odgovorila na ponovljene zahteve stanovnika ove zgrade.

Ova nova politika je na snazi od 26. maja, a stanari su i dalje zbunjeni.

špic petface
“Agresivni špic”

Cela stvar je prosto smešna, jer na kraju krajeva, radi se o vlasnicima pasa i njihovoj odgovornosti a ne o psima, rekli su stanari.

Inače, ovo nije jedini slučaj bizarnih zabrana u Njujorku. U „180 West End Ave.“, 2002. godine doneta je nepopularna politika zabrane pušenja u svojim stanovima, međutim, ubrzo je „oborena“ jer je naišla na oštre kritike.

Silvija Šapiro, advokat i autor knjige “The New York Co-op Bible,”, rekla je da nije neuobičajeno da odbori postavljaju ograničenja za pse, ali je dodala da nikada nije čula ništa slično ovom u „170 West End Ave.“

Zapamtite moje reči, biće tužbi za pseći rasizam, dodala je ona

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime