Naslovna VESTI OMILJEN MEĐU KOLEGAMA: Preslatki zec Spidi počasni član kolektiva!

OMILJEN MEĐU KOLEGAMA: Preslatki zec Spidi počasni član kolektiva!

0
PODELI
spidi petface

Sve je više radnih mesta u svetu na kojima su životinjice itekako dobrodošle. Posao čine lakšim jer svojim prisustvom, mnoga istraživanja pokazuju, blagotvorno utiču na ljudsku produktivnost. Jedna policijska stanica u Hildbergu u Kaliforniji ima počasnog zaposlenog radnika! Reč je, ni manje ni više, nego o zeki. 🙂

Policijska službenica Kejti Klouz u hildsberškoj policijskoj stanici u Kaliforniji došla je na ideju kako bi mogla da umanji stres svojim kolegama. Donela je harizmatičnog zeku Normana na posao. Međutim, neodoljivi Norman je ubrzo bio usvojen i penzionisan.

spidi petfaceBio je nezamenjiv – donosili su druge zeke, međutim svi bili previse stidljivi. Iako se čino da je nemoguće da će ga neko naslediti, pojavio se Spidi!

Pročitajte još: DIVNA PRIČA: Zec i golub srušili zid da bi bili zajedno!

Prošlog meseca, dok se vraćala s posla, Kejti je rešila da ide putem kojim ne ide uobičajeno. Čak i dok je bila za volanom, razmišljala je o svom malom projektu koji bi se mogao nazvati „zeka kao terapija u kancelariji“.

– Baš kada sam razmišljala o tome, na putu se pojavila bela, krznena pufnica. Zaustavila sam se najpre da ga ne bih udarila , misleći da je oposum, ali sam ubrzo shvatila da je reč o malom zecu spuštenih ušiju, priča Kejti.

spidi petfaceBrinući se da će ga neko udariti, Kejti je odlučila da ga najpre trenutno zbrine i skloni s puta. Bio je pomalo uplašen i pobegao je, ali je ipak uspela da ga uhvati.

– Očekivala sam da će se koprcati i grebati kada sam ga podigla, međutim, nije.

Pročitajte još: Još jedna priča o lošim i nesavesnim vlasnicima: Ostavili kunića i rekli da ga ne žele više!

Pretpostavljala je da je Spidi izgubljeni ljubimac i odvela ga je kod veterinara. Bio je pomalo povređen, ali nažalost, nije bio mikročipovan. Već tada je znala da u pružiti dom ili još bolje rečeno – dati posao.

spidi petface– Dovela sam ga na posao sledećeg dana i savršeno se uklopio u Normanovu staru rutinu, kao da je stvoren za ovaj posao, kaže Kejti.

Službenik Spidi je apsolutno našao svoje mesto u stanici. Otkada je počeo da radi u policiji, Kejti i njenim kolegama je sve bilo lakše.

Njegov nadimak je „glavni oficir“ i to iz jednostavnog razloga – izmami osmeh svakome ko ga vidi. Ima svoj kutak u kancelariji o kom se sam „brine“.

„On je naš mali ortak i obožavamo ga!“, saglasni su policijski službenici ove stanice. 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.