Sećate se OVE mačke čuvene po pozi u kojoj je uslikana? Uginula je, ali i dobila SPOMENIK!

SPOMENIK: Ako volite mačke, nema šanse da niste videli ovu čuvenu mačju pozu 😉 Vlasnik iste je mačka Tombili, koja je nažalost 1. avgusta uginula! 

Poznat po pozi na kojoj se „izvalio“, naslonio i tako opušteno posmatrao prolaznike, Tombili je sa razlogom stekao svetsku popularnost! Mesto događanja je kvart Ziverbey u Istanbulu, a upravo tamo je Tombili dobio i svoj SPOMENIK!

Pročitajte još:
Podignut prvi spomenik u čast uličnih i napuštenih pasa!

SPOMENIK petface

Stanovnici Turske su odlučili da mu odaju počast i upravo danas, 4. oktobra na dan zaštite životinja, u Istanbulu će biti službeno predstavljen SPOMENIK Tombiliju. Njegov kip napravio je lokalni umetnik Seval Şahin, koji je odlučio da besplatno izradi „sećanje na Tombilija“.

SPOMENIK petfacePopularnost Tombili je postala jedan od mačjih Internet fenomena, sa milionima deljenja, “lajkova”, meme-a i komentara. Ovaj gest Turaka ne treba da čudi, ako znate da se mace tamo neverovatno poštuju!

SPOMENIK petface

One neslužbeno „vladaju“ gradom – spavaju na automobilima, uhode ribare i žicaju ulov, a ponekad zalutaju i u poslovne zgrade ili škole, iz čiste znatiželje.

Poslednji pozdrav Tombiliju i od Petface-a 😉