Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Kako možete SPREČITI SVRAB i ČEŠANJE kod PASA?

Kako možete SPREČITI SVRAB i ČEŠANJE kod PASA?

0
sprečiti petface

Svrab i češanje su uobičajeni kod pasa, međutim, to vam ništa ne olakšava kada ih gledate kako „pate“. Da biste znali kako sprečiti ovaj problem, prvo je potrebno da razumete uzrok. Stoga ćemo vam predstaviti nekoliko razloga koji izazivaju svrab kod pasa i najbolje načine da to ubuduće sprečite.

sprečiti petfaceSuva koža

Brojni faktori kao što su hladno vreme i nedostatak masnih kiselina u organizmu psa mogu dovesti do suve kože. Vaš ljubimac će najverovatnije reagovati na ovaj problem tako što će češati, gristi ili lizati krzno ili kožu.

Pročitajte još: Spaseno štene otišlo u porodicu kojoj je to bilo NAJPOTREBNIJE

Dosada ili anksioznost

Kao što i nervozni ljudi mogu da grickaju nokte, uvrću pramenove kose, lupkaju prstima po stolu, tako i psi mogu imati fizičke odgovore na to što su psihički uznemireni, a najčešće se manifestuju u vidu lizanja, češanja i žvakanja.

sprečiti petfaceAlergije

Ukoliko se češanje vašeg ljubimca otrglo kontroli, često su alergije na određenu hranu ili nešto iz okruženja mezimca oni koji izazivaju problem. Na taj način psi mogu i razviti iritaciju kože poznatiju kao kontaktni dermatitis kada se susretnu sa supstancama kao što su pesticidi ili sapun.

Pročitajte još: Vlasnici napustili štene koje je ujelo preko 1.000 pčela

Paraziti

Jedan od najčešćih uzroka kompuslivnog lizanja, griženja i češkanja jesu buve, gnjide i krpelji. Krpelji su najčešće vidljivi golom oku, buve često prođu nezapažene, sem ako je u pitanju ozbiljna infestacija ovim napastima, dok su gnjide mikroskopski male. Zato, nemojte da mislite da vaš pas nema parazite, samo zato što ih vi ne vidite.

Ovo je samo nekolicina NAJČEŠĆIH uzroka svraba, a evo kako sprečiti da kasnije ne morate lečiti. Higijena je uvek prioritet i morate paziti da je vaš ljubimac čist, ali ne smete preterivati sa kupanjem, jer baš to može izazvati iritaciju i svrab kože.

sprečiti petfaceOsnovni element za lečenje ekcema, svraba, dermatitisa jeste biotin odnosno, vitamin H. On je osnova preparata CERVICO, brenda Fortan, koji utiče povoljno na rast i kvalitet dlake, kao i na oporavak kože.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.