SRAMOTA: „Delta City“ primio niz uvreda zbog odluke da danas zvanično postaje PRVI „DOG FRIENDLY“ šoping-mol u Srbiji!

PRVI „DOG FRIENDLY“ šoping-mol: Za sve ljubitelje životinja, 18. mart će ostati zabeležen kao DAN POBEDE jer će konačno sa svojim lajavim prijateljima moći i u šoping! Zna se gde – u trenutno jedini i PRVI „DOG FRIENDLY“ šoping-molDELTA CITY!

Naime, nedavno smo pisali o inicijativi „Kinološkog društva Novog Beograda“ da tržni centri, šoping-molovi i uopšte svi objekti postanu „pet friendly“:

NOVA INICIJATIVA BEOGRAĐANA: “Tržni centri, postanite pet friendly”!

„Delta City je prvi šoping-mol u Srbiji koji je postao „dog friendly“ objekat ove vrste u našoj zemlji. U prvoj fazi realizacije projekta, psima do 8 kilograma dozvoljeno je kretanje po šoping-molu, a ulazak im je odobrilo i više od 70 zakupaca“, za Petface je rekao Zoran ispred „Delta City“-ja.

Međutim, ono u čemu su Srbi stručni je da lepe vesti oskrnave. Tako nam je pažnju privukao niz negativnih koementara na ovu odluku.

Pročitajte još:
FILIP TRAVEL: Pet friendly agencija u kojoj su vaši ljubimci ravnopravni putnici!

PRVI „DOG FRIENDLY“ šoping-mol petface
„Strašnooooo, treba da šetam dete među kučicima… ovo je dno dna našeg društva“,

„Ni u Delta sitiju više neće moći da se hoda uspravne glave, moraćemo da pazimo gde stajemo…Ako zalaju, ako uplaše neko dete? Pa još ako neko slučajno nagazi ili zakači psa gledajući u izloge a ne u pod, ko garantuje da ga životinja neće ujesti“,

„Šta je sledeće? Uvođenje pasa u bolnice, vrtiće, škole, fast fudove, operacione sale? Svašta. Pse treba da šetaju napolju a ne u objektima koji nemaju veze sa psima“,

samo su neki od komentara na koje smo naišli.

Pročitajte još:
SUPER IDEJA: Beogradski maraton posato „pet friendly“ – trčiš sa psom i pomažeš napuštenima!

Sramota našeg društva ili primitivizam – ne znamo kako da okarakterišemo! Zaključite sami ako vam kažemo da u svim evropskim zemljama psi „normalno“ funkcionišu u svim objektima – počevši od Gradskog prevoza, kafića, restorana, šoping molova, do škola i bolnica kada o tome odluče nadležni.

Benefit čuvanja kućnih ljubimaca i odrastanja uz njih je nemerljiv, a nekolicini koja je samo u mislima proevropski orjentisana poželeli bismo da nabave jednog ljubimca, da spasu život sa ulice i učine dobro delo. Sigurni smo da će im se tada mišljenje o „pet friendly“ principu promeniti.

OBJEKTI KOJI SU „DOG FRIENDLY“ U DELTA CITY-JU JASNO SU OBELEŽENI NALEPNICOM, A IZMEĐU OSTALIH SA PSIMA ĆETE MOĆI U: Zaru, H&M, Bershku, Komercijalnu banku, N sport, Jasmin, iLike, Samsung, Carpisu, i što je najzanimljivije u Cineplexx bioskop!

NAŠ VEEEEELIKI NAKLON i nadamo se da će ovo samo biti podstrek ostalim objektima da se „pet friendly“ osveste!

Podelite...Share on Facebook12.7kTweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0