SRAMOTA: Subotičanki stigla prijava komunalne inspekcije zbog hranjenja napuštenih mačaka na javnoj površini!

“U ovoj državi, u ovom gradu, ko čini nešto dobro poziva se na odgovornost, a ko čini zlo tom se gleda kroz prste – niti se poziva na odgovornost, niti se kažnjava”, u razgovoru sa nama ogorčeno priča Posa Erzebet. Naime, ovoj Subotičanki na adresu je stigla prijava komunalne inspekcije zbog kako se navodi “hranjenja mačaka na javnoj površini”. Kako nam kaže Posa, “mačke su ničije, izbačene su od strane “dobrih” ljudi, a ona ih hrani kako ne bi gladovale”. Lepe, zdrave, ugojene, nikog ne diraju, nikoga ne napadaju. Međutim, nadležni se očigledno sa ovim ne slažu, pa joj je tako Sekretarijat za inspekcijsko-nadzorne poslove uputio poziv!

suboticanka prijava zbog hranjenja macaka

“Mačke hranim iz posude, koju svaki put pokupim i lepo operem, znači ne pravim nikakav nered na javnoj površini. Mačke ne hranim niti u zgradi, niti pored zgrade nego dalje što se kaže na ničijoj tj. javnoj površini, tako da nijednom komšiji niti građaninu ne smetam”, priča nam ova humana gospođa!
Kako nam kaže, mace dođu, jedu, malo se poigraju i odu na neko samo njima poznato mesto da spavaju.

“Ne znam kako ih nije sramota. Zašto ne rešavaju problem napuštenih životinja, nego su već ove godine isplatili oko 300 hiljada dinara odštetu onima koje su psi lutalice ujeli. Za te pare bi mogli na veoma human način da ih sklone sa ulice, na sigurno mesto, gde bi redovno jeli, bili na sigurnom, pod veterinarskom kontrolom, ali…”, objašnjava nam Posa.
Posa je želela da se ova priča što više medijski popularizuje, jer kako nam kaže to što se tamo dešava je nečuveno.
“Odazvaću se pozivu. Ako budem kažnjena neću platiti kaznu, pa neka budem prva koja će zbog ovoga ići u zatvor. Ako ih nije sramota”, dodala je ova sjajna Subotičanka!
Podržimo Posu “šerom”, jer što više ljudi mora videti ovu zaista sramnu odluku Gradske uprave Subotice!