Naslovna VESTI Nakon strašne nesreće, srpski fotograf počeo da slika životinje! OVO su rezultati!

Nakon strašne nesreće, srpski fotograf počeo da slika životinje! OVO su rezultati!

0
PODELI
srpski fotograf počeo da slika životinje petface

Srpski fotograf počeo da slika životinje i ostavio svet bez daha. Boža Jovanović, koji već dugi niz godina živi i radi u inostranstvu, objavio je knjigu pod nazivom “Out of The Wild Zoo Portraits” u kojoj su objedinjene fantastične fotografije životinja.

Ali da krenemo redom..Boža je rođen i odrastao u srpskoj prestonici gde je od malih nogu pokazivao sklonost ka fotografiji. Kako se sada i sam priseća, čim je uzeo kameru u ruke, životinje su bile njegov primarni fokus. S obzirom da je njegovu mladost obeležio period krize i budući da nije imao novca, preskakao je visoke zidine Beogradskog Zoo vrta gde je provodio sate i sate u fotografisanju životinja.

srpski fotograf počeo da slika životinje petface

U Beogradu je radio kao asistent kamermana na nacionalnoj televiziji sve do 1996. kada odlazi u Los Anđeles. Iz ovog grada, Boža je putovao po svetu donoseći najrazličitije fotografije, zahvaljujući kojima je uspeo da ostvari zavidnu karijeru.

Međutim, njegova karijera je na kratko prekinuta kada je doživeo tešku saobraćajnu nesreću koja ga je prikovala za krevet na nekoliko meseci. Tada je imao vremena da preispita svoj dosadašnji rad, a fotografija koja mu je rasplamsala ponovnu fasciniranost životinjama je fotografija tigra koja je nastala u zoo vrtu u San Dijegu. O ovoj fotografiji koja je pokrenula preokret u njegovom stvaralaštvu kaže sledeće:

Zver, kako sam je ja video, bila je u savršenoj, misterioznoj kombinaciji tame i svetla. Od tada, fokusirao sam svu svoju energiju da razvijem takvu vrstu fotografije koja će da oslika svu lepotu i sve osobine ovih zatočenih životinja. Stekao sam i razvio veliko divljenje i poštovanje prema ovim životinjama, pošto je bila potrebna velika količina vremena i strpljenja kako bi se prikupili sve neophodni elementi da se sastavi samo jedna fotografija, rekao je on za “24 sata”.

Njegov projekat sa životinjama je trajao devet godina, slikao je u devet zemalja i u 63 zoološka vrta. Kada je završen, objavljena je knjiga “Out of The Wild Zoo Portraits”. Kako navodi, želeo je da prikaže emocije životinja u zoološkim vrtovima širom sveta!

Da suvišnim rečima ne bismo pokvarili doživljaj, ostavljamo vas da uživate u ovim feeeenomenalnim radovima umentika Ivanovića.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.