Naslovna Komercijalna grupa Reci DA (ili ne) sterilizaciji mace!

Reci DA (ili ne) sterilizaciji mace!

0
PODELI
sterilizacija petface

sterilizacija: Najbolji način za smanjenje broja napuštenih i životinja bez vlasnika je sterilizacija, koja može da smanji njihovu reprodukciju.

Ovo svi znaju ali zašto se i dalje živi sa predrasudama na ovu temu? Želeli smo da vam što bliže predstavimo ovu, oduvek, aktuelnu temu za polemisanje.

Pročitajte još:
PROBIRLJIVICE: Mačke biraju hranu i prema obliku!

PREDRASUDA BROJ 1 je da će sterilizacija izmeniti karakter vašeg ljubimca!

ČINJENICE: jeste da će se male promene desiti, ali one pozitivne! Sterilizacija će smanjiti nagon za parenjem i to će imati krajnje smirijući efekat na mnoge žiivotinje. Ponašanje vaše ljubimice je sastavni deo njenog karaktera i sterilizacija to ne može promeniti! Dakle, ako je vaša maca bila dobar čuvar – to će i ostati; ako je vaša maca bila nestašna i volela je igru – takva će i ostati! I što je najbitnije – veran, privržen i nesebičan prijatelj – ostaće vam i posle sterilizacije!

sterilizacija petface

PREDRASUDA BROJ 2 jeste da je sterilizacija opasna i bolna operacija!

ČINJENICE: Sterilizacija i kastracija spadaju u najčešće izvođene operacije, sam postupak se obavlja u opštoj anesteziji što znači da je bolnost isključena, a i sam postoperativni tok nije težak i bolan. Naravno, vaša nega kod kuće će joj biti, sada više nego potrebna, ali zar nega ljubimca nije stvar svakodnevnice?

Pročitajte još:
NEVEROVATNO: Mace dve trećine svog života PRESPAVAJU!

PREDRASUDA BROJ 3 je da ljubimac nakon sterilizacije postaje debeo!

ČINJENICE: I ovo je netačno! Ono što će vašeg ljubimca učiniti težim i olenjiti ga, jeste manjak kretanja i nepravilna ili preterana ishrana, a ne sterilizacija! Ako vaša maca jede istu ili, štaviše veću količinu hrane, nego pre operacije – logično je da će je to udebljati, jer će se posle operacije nešto manje kretati – na to najviše utiče smanjena potraga za ˝simpatijom˝. To ipak ne znači da ona “po svaku cenu” mora dobiti veću kilažu nego što je zdravo! Prilagodite ishranu njenim ˝novim˝ potrebama: činijica sa odgovarajućom količinom FRISKIES STERLIESED hrane za sterilisane mačke je ono što joj je sada potrebno!

sterilizacija petface

Želimo da zajedno podignemo svest o ovoj zasta neophodnoj operaciji. Ako dodamo da sterilisane životinje u proseku žive dve do tri godine duže od nesterilisanih, da su zdravije, takođe i manje uznemirene – nadam se da ćemo se svi složiti sa epitetom – neophodna!

Samo četiri minuta odvojenih za ovaj tekst produžiće život vašoj mezimici.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.