Preko 3.000 ljudi sa psima trčalo na maratonu uz reči: STOP NASILJU NAD ŽIVOTINJAMA!

STOP NASILJU NAD ŽIVOTINJAMA je poruka ovogodišnjeg maratona u glavnom gradu Španije. Naime, oko 3.500 pasa svih rasa i veličina trčalo je juče ulicama španske prestonice u petom po redu „Perroton“-u, tačnije tradicionalnom maratonu za pse!

Ovaj godišnji događaj u Madridu održava se u cilju promovisanja udomljavanja i podizanju svesti o okrutnosti nad životinjama!

FOTO: Ovako smo se proveli na maratonu trčeći sa psima!

STOP NASILJU petface

Ambasador SAD u Španiji, Džejms Kostos, primio je počasnu nagradu zbog ulaganja napora njegove države u borbi protiv okrutnosti prema životinjama. Kostos je nekoliko dana uoči maratona za pse objavio na društvenoj mreži Tviter svoju fotografiju sa psom Greko, rekavši da će on i njegov pas “trčati kako bi ukazali na rad američke vlade u borbi protiv surovosti prema životinjama”.

SUPER IDEJA: Beogradski maraton posato „pet friendly“ – trčiš sa psom i pomažeš napuštenima!

STOP NASILJU petface

Ambasador

U Španiji su inače uvedene zatvorske kazne za okrutnost prema domaćim životinjama. Međutim, Španija je ostala podeljenog mišljenja po pitanju borbe s bikovima i trke bikova. Neki ih smatraju zastarelom praksom, dok drugi navode da je to deo kulturne baštine Španije.

Dakle, da ponovimo STOP NASILJU NAD ŽIVOTINJAMA!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0