Naslovna VESTI PSI SUPER IDEJA: Beogradski maraton posato „pet friendly“ – trčiš sa psom i...

SUPER IDEJA: Beogradski maraton posato „pet friendly“ – trčiš sa psom i pomažeš napuštenima!

5
PODELI
maraton sa psima petface

18.april je sada već dobro poznat dan svim Beograđanima koji vole zdrav život i rekreaciju. Ovogodišnji maraton okupiće polumaratonce, maratonce ali i one koji žele da trče populanru Trku zadovoljstva. Osim standardnih učesnika ove godine Beogradski maraton uključio je i one koji trče na četiri noge 😀
Naime, u saopštenju Link plusa pozvani su svi odgovorni vlasnici pasa koji ove godine žele da se priključe 28. SuisseGas Beogradskom maratonu.
„U okviru “Coca Cola” Trke zadovoljstva biće organizovana i šetnja odgovornih vlasnika pasa, koja ima za cilj promovisanje odgovornog i humanog odnosa prema životinjama. Na startu trke čekaće vas volonteri koji će primati donacije u hrani za pse koji nisu imali sreće da postanu kućni ljubimci i život provode u prihvatilištima udruženja za zaštitu životinja“, navodi se u saopštenju!
Uslov za učešće u trci jeste da pas bude čipovan i vakcinisan protiv besnila, da se vodi na povocu, da ima korpu ako spada u kategoriju pasa za koju postoji ta zakonska obaveza i da vlasnici ponesu higijenske kesice i vodu za pse.  Veterinari Veterinarske ustanove “Veterina Beograd” pre početka trke proveriće čipove i pasoše svih pasa učesnika.
Trka se ponavljamo održava u subotu, 18. aprila, sa početkom u 10.10, a start trke je na raskrsnici u Bulevaru kralja Aleksandra i Kneza Miloša.
„Mesto okupljanja za vlasnike sa kućnim ljubimcima biće posebno obeleženo i nalaziće se u predstartnoj zoni u blizini Skupštine grada Beograda. Molimo vas da dođete malo ranije, kako biste bili spremni da na vreme krenete u šetnju sa svojim ljubimcem ili ljubimicom“, rekli su iz Link plus-a.
U trku će se uključiti i mnoge poznate i javne ličnosti, između ostalog gradski menadžer Goran Vesić, direktor Veterinarske ustanove „Veterina Beograd“ Budimir Grubić i direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić..
Dakle, psa na povodac, udobne patike i pravac na rekreaciju! Vidimo se na STARTU u subotu!

5 KOMENTARA

  1. “Opasne pse mogu da šetaju samo punoletne osobe, sa povocem i brnjicom, psi se moraju čuvati u prostoru koji je zaključan i iz kog pas ne može da pobegne, mora da bude obeležen mikročipom i vlasnik psa mora da ima ispit socijalizacije koji izdaje Kinološki savez Srbije”.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime