Naslovna VESTI ŠABAC: Aleksandar je spasio tele, koje je neko bacio na divlju deponiju!

ŠABAC: Aleksandar je spasio tele, koje je neko bacio na divlju deponiju!

0

Živo tele, staro oko 3 do 4 nedelje, neko je bacio u kanal, pored puta, na divlju deponiju. Da dobro ste pročitali. Na njegovu sreću, u ovoj nesreći, baš tim putem prolazio je Aleksandar, veliki ljubitelj i borac za prava životinja iz Šapca.

Danas sam blizu ulaza za Mesto Pričinović kod Šapca, zatekao šokantan prizor. U kanalu gde je divlja deponija pored puta ležalo je malo tele, poluzavejano snegom. Ležalo je nepomično pored dve mrtve svinje. Kad sam krenuo da ga dotaknem, samo je tužno i nemo podiglo glavu. Pokušao sam da ga podignem, nije moglo da stoji, bilo je potpuno malaksalo, prepričava Aleksandar!

tele petface

Odmah je otišao do prve kuće, na nekih 200m odatle i od ljudi koji tu žive saznao da je tele sa mrtvim svinjama sigurno neko izbacio, jer to uobičajen način da se u selu otarase životinja koje su mrtve ili bolesne.

Šokantan snimak iz Hrvatske: Mučenje teleta i krave uz reči: „Moraju biti u kondiciji“!

Nisam mogao da ga ostavim u kanalu da čeka sigurnu i bolnu smrt. Odveo sam ga u veterinarsku ordinaciju Sirius. Telence je pregledano, u pitanju je maleni dečak star oko 3, 4 nedelje, izgladnelo, dehidrirao, malaksalo, oteklih zglobova. Otekli zglobovi su razlog zašto ga je neko ovako malenog izbacio na sneg i vejavicu da čeka bolnu smrt. Terapija je otpočela, našao sam i privremeni smeštaj za telence u jednoj štali kod prijatelja u okolini Šapca. Iskreno se nadam da će se oporaviti, dodaje ovaj hrabri momak!

tele petface

Nesrećna životinja je danas loše, odbiija hranu, pa je Aleksandar morao da mu sipa zamensko mleko u usta. Veterinar mu je dao nekoliko injekcija, a Aleksandar ga je premestio bliže gradu, u toplu štalu kod druga koji drži konje.

ŠABAC: Pit bul upucan u glavu, jer je izgubio u borbi pasa!

– Biće nam potrebna vaša pomoć za lečenje i dalji dom. I ako se oporavi, ne bih voleo da završi u klanici, kao i ostali!  Možda jesam lud što ovo radim, ali je bilo jače od mene, rekao je Aleksandar za kraj!

tele petface

Ukoliko poznajete nekoga ko bi prihvatio maleno telence, nakon oporavka, javite se Aleksandru!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.