CRNA LISTA: Pogledajte koje kompanije i dalje TESTIRAJU proizvode na životinjama!

Verovali ili ne, u 21. veku, mnoge svetki poznate kompanije TESTIRAJU svoje proizvode na životinjama. Osim što je davno zastareo, ovaj metod je tvrde stručnjaci i neefikasan! Međutim, procena je da preko 100 hiljada životinja godišnje ugine zbog testiranja na njima!

Mnogi od najpopularnijih svetskih kozmetičkih brendova i dalje koriste životinje da TESTIRAJU svoje proizvode!

TESTIRAJU petface

1. Clinique – brend koji i dalje koristi testiranje na životinjama. Dakle, ako imate bilo koji od proizvoda ove kuće, možda ćete poželeti da ih bacite. To što stavljate na svoje lice verovatno je prvo testrano na nekom zeki 🙁

ZARAD BOTOKSA: Preko 100.000 životinja bude ubijeno u okrutnim testovima! (VIDEO)

2. Maybelline – još jedan vrlo aktivan brend koji i dalje koristi testiranje na životinjama. Naći ćete njihove proizvode u gotovo svim bolje opremljenim parfimerijama i drogerijama!

3. MAC – ogromna, ogromna kozmetička kompanija. Hvaljena kao jedna od najboljih u svetu, Mac i dalje testira na životinjama. Iako su najavili prekid testiranja, svoje proizvode koje izvoze u Kinu i dalje TESTIRAJU na životinjama, jer tako nalaže kineski Zakon!

TESTIRAJU petface

4. Covergirl – ovo je brend koji svi znaju i praktično svaki model ili poznato lice je radilo za njega. Međutim, ako kupite Covergirl proizvode, automatski ste podržali testiranje na životinjama.

5. Chanel – još jedan vrhunski kozmetički brend koji i dalje koristi testiranje na životinjama. Uprkos profitu koji ostvaruje, brend kao što je Chanel morao bi da prestane da koristi ovaj štetni način testiranja proizvoda!

6. Avon. Dostupni svima.

Proizvodi „dm“-a NISU testirani na životinjama!

7. Lancome – Još jedna stvar koja čini testiranje na životinjama neefikasnom i lošom je i činjenica da NIJE POUZDANA!

TESTIRAJU petface

8. L’Oreal – zapravo jedan od glavnih u ovoj oblasti. Ova firma poseduje mnoge druge marke koje se nalaze na ovoj listi i zbog toga i dalje obavljaju praksu testiranja na životinjama.

9. Revlon – Ovo je još jedan brend čije proizvode možete nači u gotovo svakoj prodavnici. Iako je ovaj brend veoma pristupačan, preporučujemo da odvojite novce za bolje i humanije alternative.

10. Estee Lauder – „Humane Society“ kaže da zapravo ima najmanje 50 alternativa testiranju na životinjama. Ovakve prakse su dostupne decenijama, tako da zaista nema opravdanja da se nastavi sa praksom gnusnog testiranja na životinjama!

Šta je u vašoj torbi od šminke?

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0