TOP PET razloga zašto svako dete treba da odraste uz ljubimca!

Nebrojano je razloga zašto svako dete treba da odraste uz kućnog ljubimca. Mi smo za vas izdvojili TOP PET:

1.Manja sklonost alergiji i astmi! Krenućemo od zdravstvenih! Naučno je dokazano, i to više puta, da deca koja odrstaju uz kućne ljubimce imaju manje šansi da obole od astme i manje su sklonija alergijama. Deca uz ljubimce razvijaju jači imunološki sistem, samim tim imaju dvostruko manje šansi da budu alergična od one dece koja odrastaju u društvu bez ljubimca.

2.Poboljšanje sposobnosti čitanja. Školarac, posebno onaj kome slabije “ide” čitanje, radije će čitati svom psu ili nekoj drugoj životinji, nego čoveku. Stručnjaci ovo objašnjavaju time što se deca plaše kazne čoveka, dok pred ljubimcem čitaju ne misleći na posledice usled greške.

3.Smirenost. Deca su smirenija u društvu kućnog ljubimca. Kada su tužna, ljuta, uznemirena, deca se (ali i odrasli) radije okreću kućnom ljubimcu u kome traže utehu.

4.Odgovornost. Deca koja imaju kućne ljubimce razvijaju osećaj odgovornosti i brige za druge odmalena. Briga oko ljubimca uči dete empatiji i saosećajnosti, a kada ga naučite da brine o drugom biću, naučićete ga da se bolje brine i o sebi!
royal pet petface

5. Vežba i igra. Porodice koje imaju psa, provode napolju više vremena od onih koje nemaju, a sveži vazduh i šetnja su dobri za sve članove porodice. Uz ljubimce, vaše dete će manje sedeti za kompjuterom, manje će igrati igrice, a fizička aktivnost i trčanje sa ljubimem biće mu na prvom mestu!

I ovih pet razloga je za nas sasvim dovoljna motivacija da na jednom mestu okupimo mališane i kućne ljubimce – BILO KOJE VRSTE! Dakle, najveće druženje dece i kućnih ljubimaca zakazano je za 8. februar od 11h u Delta City-ju, a deca će do mile volje moći da uživaju u lajavim, pernatim, krznenim prijateljima i podele sa nama najlepše utiske o njihovom najboljem drugaru. Ne propustite priliku, dovedite decu i dođite da se družimo zajedno!

PRIJAVA NA >> ROYAL PET BEOGRAD <<