Naslovna Komercijalna grupa A šta jedu trudne mace?

A šta jedu trudne mace?

1
PODELI
Trudne mace petface

Trudne mace: Dolazak novog člana je najsrećniji trenutak u životu svake porodice. Naše, ali i mačije. Mama macu, posebno u periodu trudnoće i dojenja, treba oprezno i sa velikom pažnjom hraniti.

Hrana prilagođena odraslim mačkama ili pak ona koja se koristi u terapeutske svrhe ne preporučuje prilikom izbora hrane za smacne ili kako se “narodski” kaže Trudne mace. Hrana za ovu namenu treba da bude označena kao visokokvalitetna, uravnotežena hrana formulisana tako da pospešuje za rast i reprodukciju – a to je pre svega naša Junior hrana. Ukoliko mama mačka ne dobija dovoljno hrane, hranljivi sastojci će se trošiti iz njenih rezervi, što može u dužem period i da ugrozi njeno zdravlje.

Trudne mace petface

Tokom trudnoće, mačka može pokazati postepeno lagano povećanje u težini i da u isto vreme počne da unosi veće količine hrane. Hormonske promene, kao i promene u ponašanju koje prate smacnost, mogu da izazovu i period ređeg uzimanja hrane, prejedanja, ili pak u nekim slučajevima i u određenom periodu trudnoće, mačke umeju i da odbijaju da jedu.

Ipak, ukoliko primetite da bilo koje od navedenih oblika ponašanja predugo traje, da vaša maca naglo gubi kilograme ili ih velikom brzinom dobija, obavezno se obratite veterinaru.

Uz adekvatnu ishranu, dodatnu negu i malo više ljubavi nego obično (ako je to ikako moguće) vaša mama mačka će uživati u predstojećoj najvažnijoj ulozi u životu!

 

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.