Naslovna VESTI Tviter gori: Zoološki vrt izjavio: „Ako su vam dosadili kućni ljubimci, dajte...

Tviter gori: Zoološki vrt izjavio: „Ako su vam dosadili kućni ljubimci, dajte ih našim lavovima“!

0
Tviter petface

Društvena mreža Tviter, koju koristi preko 320 miliona korisnika širom sveta, bukvalno „gori“ od izjave nadležnih u zoološkom vrtu u Kopenhagenu! Naime, kako prenose svetski portali, „za one koji žele da se otarase dosadnih kućnih ljubimaca, zoološki vrtovi u Kopenhagenu i u Givskudu spremni su da ih preuzmu ne bi li njima nahranili mesoždere poput lavova, tigrova, vukova i tasmanijskih đavola“.

Manje životinje će se preuzeti u kratkom roku, dok će za velike – kao što je recimo konj – vlasnici morati da sačekaju tri meseca zbog slabih kapaciteta zamrzavanja.

BEOGRAD: Turisti dali slonu iz zoo vrta KESU da pojede uz opasku: „ZABAVNO JE“!

Ako je vaš stari ljubimac, zašto ga ne date gladnom lavu? To je opcija koja se sada nudi u dva danska zoološkog vrta, prenose vidno potrešeni reporteri lokalnog TV2 kanala.

Tviter petface

Čuvar životinja, En-Sofi Eler, za istu televiziju je izjavila je da zapravo dobro da (divlje) životinje imaju raznovrsnu ishranu, da ne jedu samo konjsko meso ili govedinu.

– Uz to, dobijaju i krzno koje im je zanimljivo za žvakanje, a creva glodara su izuzetno zdrava za njih, dodala je ona!

ZAŠTO: Posetioci zoološkog vrta kamenovali krokodila, nakon čega je uginuo!

Trenutno, zoo vrt u Kopenhagenu dobija pet do šest glodara, uglavnom zečeva, mesečno i uvek su otvoreni za “životinjske donacije”.

Ovaj zoo vrt, i ranije poznat po svojoj okrutnosti, navodi da je ovo i „psihološka podrška“, jer roditeljima čija su deca donirala ljubimce savetuje se da se uzdrže od priča o “raju za zeke”. U duhu danskih zoo vrtova je da prikažu prirodu – prirodno, bez pokušaja da životinjsko carstvo idealizuju kao u Diznijevim crtaćima. Zato bivši vlasnici imaju mogućnost da prisustvuju pogubljenjima svojih ljubimaca iz prve ruke!

Ovi zoo vrtovi prihvataju samo manje ljubimce, uglavnom glodare, jer, kako kaže En-Sofi Eler „hranjenje psima i mačkama bilo bi neetično, zato što oni nisu prirodna hrana predatora“.

Zoološki vrt u Kopenhagenu je i ranije digao veliku prašinu zbog svog okrutnog ponašanja prema životinjama!  2014. godini javno je ubio zdravu žirafu po imenu Marcus, a zatim i ubio dva lava i njihove mladunče kako bi napravio prostor za novog muškog lava. 

UŽAS!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.