Oglasili se i nadležni u Kraljevu: „Sve je u skladu sa Zakonom“!

Već punih sedam dana u Kraljevu traje PRAVA AGONIJA. Ukoliko nas redovno čitate, onda već znate o Odluci koju su donele vlasti u ovom gradu na Ibru – po kojoj će, u prihvatilištu, moći da se ubijaju napušteni psi i mačke.

MI SMO NJIHOV GLAS: Potpiši PETICIJU protiv ubijanja pasa u Kraljevu!

Ovo su za RTS negirali nadležni, u gradskoj upravi i kažu da je hvatanje i zbrinjavanje lutalica uređeno posebnom odlukom, dok se usvojena odnosi na domaće životinje i ljubimce koji odu od vlasnika.

u Kraljevu petface

-Odluka o uslovima i načinu držanja domaćih životinja u svemu je u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja. Na human način da se može uništiti životinja znači da se samo može predati u naučno-istraživačke svrhe, ako oboli, znači bolesna životinja. Nikako ne znači nikakvu eutanaziju niti lišavanje životinja života, rekla je Slavica Popović predsednica Radne grupe za izradu Odluka o uslovima i načinu držanja domaćih životinja.

KRALJEVO: „Danas je MOJ GRAD izglasao da se PSI u Prihvatilištima ubijaju“!

u Kraljevu petface

Da podsetimo, za naš portal govorila je i predsednica Udruženja „Spaske“ iz Kraljeva, koja je između ostalog navela da „lokalna samuprava ovom Odlukom vrši krivično delo zlostavljanje, mučenje i ubijanje većeg broja životinja“.

Takođe, Francusko udruženje pokrenulo je peticiju, kao vid podrške, koju je do sada potpisali više od 10.000 ljudi iz celog sveta!

IMAMO JOŠ VREMENA – POTPIŠI PETICIJU I #SHARE DALJE!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0