Dečak Lazar iz Zaječara uživo ubio životinju i hvalio se na Facebook-u!

– U šta nam rastu deca? Danas monstruozno mučenje i javno prikazivanje klanja životinje – sutra nečije dete!

Pitaju se svi, a najviše volonteri kruševačkog Udruženja ORPAK koji su podneli krivičnu prijavu protiv ovog dečaka! Naime, priča nas vodi do Zaječara, priča pred kojom smo doslovno zanemeli! L.D. iz Zaječara se na svom Facebook profilu javno pohvalio video snimkom na kojem se vidi kako je uživo ubio nedužnu životinju!

S tim u vezi, ORPAK je Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru podnelo krivičnu prijavu protiv Lazara D.

NAJNOVIJA VEST: Krivična prijava protiv Pančevca (68) za ubijanje psa!

– Dana 25.09.2016.godine na Internetu preko socijalne mreže “Facebook-a”, počnioc Lazar D., je objavio video zapis, veoma uznemiravajućeg sadržaja, gde je promovisao i javno objavio Zakonom strogo zabranjeno delo – ubijanje životinja, čime je izvršio krivično delo mučenja i lišavanja života životinja (čl.269 Krivičnog zakonika). Na video zapisu, koji smo sačuvali zbog verovatnoće da će isti biti uklonjen od strane počinioca, se vidi kako počinioc Lazar D. prvo muči zeca a zatim bez imalo saosećanja vadi nož i krajnje surovo prereza vrat jadnoj životinji. Dok životinja krklja i davi se u sopstvenoj krvi on se smeje vuče je za uši, cima i okreće prema kameri kako bi se videla krv, nakon par minuta jadna životinja je uginula u najvećoj agoniji, napisali su u saopštenju volonteri ORPAK-a.

ubio petface

Kao dokaz iznetih tvrdnji, ORPAK je dostavio i VIDEO zapis, koji je „skinut“ sa profila počinioca, „print-screen-ovane“ fotografije koje su sačinjenje sa video zapisa i profil počinioca.

KRIVIČNA PRIJAVA: Poznati srpski pevač priznao: „Gazdinog psa sam udario. Plakao je kao dete“!

– Kako zbog svega navedenog smatramo da su u delu osumnjičenog Lazara D. iz Zaječara, ostvarena sva bitna obeležija kaznenog dela mučenja i lišavanja života, iz čl. 82 stav 1 tačka 3, 20, 23, 55, 57, 58 Kaznenih odredba Zakona o dobrobiti životinja, kao i čl. 269 Krivičnog zakonika, zahtevamo da Osnovno javno tužilaštvo u Zaječara po hitnom postupku preduzme sve Zakonom predviđene radnje i da protiv osumnjičenog u roku od 15 dana pokrene Krivični postupak, dodali su.

Hoćemo li KONAČNO videti jednog procesuiranog za ubijanje, mučenje, nasilje nad životinjama,..?

Hvala ORPAK-u po ko zna koji put!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0