VANJA: „Ovi napušteni psi su mi spasili život, molim vas neka ih neko udomi“!

– Molim vas, treba mi vaša pomoć, neko ko bi da udomi ove pse. Privremeno. Bilo šta. Samo da ih neko skloni kod sebe, ovako je glasila poruka Vanje Vlaisavljević

Priča Vanje iz Surčina, zapravo nas vraća nekoliko meseci unazad. Psi – mirni, divni, omiljeni u naselju. Nikog nisu nikada ni pipnuli. Sve dok komšija nije odlučio da pusti svoje pse na njih.

udomi psa petface

– Istrčala iz kuće sa štapom i pokušala da ih razdvojim. U jednom momentu sam osetila zube na ruci, komšijin pas je krenuo na mene. Velika Crna, kako je zovem, skočila je na njega da bi mene odbranila. Sva sreća, ona je prošla samo sa malom ranicom na uvetu, a ja sam pala i zadobila prelom ruke i kontuzuju glave i vrata, priseća se Vanja!

Protiv komšije je nakon ovog događaja podneta krivična prijava, ali kako Vanja kaže nikada se nije smirio u nameri da ih gađa, tera, juri kolima i slično. Samo nekoliko nedelja nakon prijave, krenuo je na njih metalnom šipkom, Vanja se svojim telom usprotivila, a on se nije libio da digne ruku i na nju. Policija je PONOVO intervenisala. Zbog svega ovog, Vanja hitno apeluje da se skolne i da ih neko ili udomi ili pruži bar privremeni smeštaj.

udomi psa petface

– Kod mene ne mogu, jer u maloj kući čuvam 3 psa koje sam takođe spasila. Zato molim druge ljude dobre volje. Trenutno su smešteni kod jednog čoveka u Dobanovcima, koji živi privatno a sutra mu dolazi gazda koji ne voli pse. Molim sve, rekla je Vanja za kraj našeg razgovora.

Prevoz za pse je obezbeđen, a Vanja će donirati i hranu onome ko ih uzme. Takođe, pomoć će uvek biti dostupna – veterinar, hrana, prevoz, briga o njima. Samo mesto fali.

udomi psa petface

– Život bih dala za njih dvoje, moraju da prežive. Oni su spasili moj život, sada ja moram njihov. Uz vašu pomoć, rekla je Vanja.

Šta da vam kažemo, sem ŠERUJTE NA ŠTO VIŠE MESTA!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0