Naslovna VESTI PSI BOR: Članice Udruženja „Beban“ pretučene motkom! Jednoj slomljena i šaka!

BOR: Članice Udruženja „Beban“ pretučene motkom! Jednoj slomljena i šaka!

1
PODELI
Članice Udruženja petface

Članice Udruženja „Beban“ iz Bora juče su pretučene od strane, kako kažu, „neprijateljski raspoloženog čoveka“. Naime, Miljana poznatija kao Seka i Slobodanka, Članice Udruženja „Beban“ iz Bora juče su sa ostalim ljubiteljima životinja u Srbiji podelile stravično iskustvo koje kako kažu, ne žele ni najgorem neprijatelju.

– Nažalost, dan započinjemo jako lošim vestima. Radimo ovo isključivo da bi ljudi shvatili kroz šta prolaze Članice Udruženja – našeg ali ostalih Udruženja, a sve u cilju zaštite životinja, napisale su u saopštenju na zvaničnoj Facebook stranici.

Kako su objasnili iz ovog borskog Udruženja, napad na Članice Udruženja desio se juče, kada su Seka i Slobodanka kao i mnogo puta do tada krenule u obilazak pasa, kako bi ih nahranile i uverile se da je sa njima sve u redu.

Članice Udruženja petface

Udruženje „Beban“ se nalazi na ciglani, gde su – kako oni navode – psi smešteni u boksevima i mogu da šetaju i trče, isključivo kada na tom placu ima nekog iz Udruženja ko u tom trenutku i brine o njima.

– Neprijateljski raspoložen čovek, koji živi u blizini pozvao je Slobodanku „da popričaju“. Tvrdio je da su naši psi napravili njemu štetu u dvorištu, za šta mi odgovorno tvrdimo da je nemoguće, jer nikako nisu mogli da napuste bokseve dok su bili sami. Oko kuće ovog gospodina kreću se i komšijski vlasnički psi, ali i njegovi psi, koje on redovno pušta bez nadzora, napisale su Članice Udruženja.

Nakon objašnjenja gospođe Slobodanke da je to nemoguće, čovek ju je FIZIČKI NAPAO I UDARAO MOTKOM PO TELU, UZ VREĐANJA!

PRAVDA JE DOSTIŽNA: 15 i po godina zatvora zbog zlostavljanja psa!

Nekako je uspela da se odupre nasilniku i pobegla, ali onda je „na red došla i Seka“.

– Pretio je da će povrediti pse, a onda je fizički nasrnuo i na Seku. U njenom pokušaju da se zaštiti, predmet ju je udario i SLOMIO RUKU U PREDELU ŠAKE. Miljana poznatija kao Seka i Slobodanka su Članice Udruženja „Beban“ godinama, a za svoj rad ne primaju ni platu niti su je ikada tražile. Ovo je sve što su dobile od naslnika, rekli su iz Udruženja.

Hitna pomoć i policija su odmah intervenisali, a čovek nije pokazao ni trunku kajanja niti je pokušao da se izvini. Čak je, kako prenose, izjavio da „ga baš briga i da su i zaslužile batine“!

Članice Udruženja petface
Seka sa premolom ruke!

Svedoci u ovoj priči protiv čoveka su njih dve – Članice Udruženja, a osim fizičkih dokaza, postoji i zapisnik i izjava čoveka.

– Osim odštete za pretrpljeni psihički strah i fizičke povrede, naše Članice Udruženja zaslužuju punu podršku svih ljubitelja životinja. Pokazale su veliku hrabrost, stale u zaštitu pasa i kako kažu – „dok su žive niko ih neće povrediti“, rekli su iz „Bebana“.

U kakve smo se ljude to pretvoriili. Da li je reč otišla u zaborav i mesto ustupila tuči i lomljenju kostiju? Strašno…

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.