NIŠ: Bačen otrov na dečijem igralištu – uginuli psi!

Psi su uginuli nakon što su pojeli komade mesa bačene na dečijem igralištu. Ovo je izjava svedoka jezivog scenarija koji se 30. jula odigrao u Nišu! U blizini obdaništa “Pinokio” i Centra “Mara”, u ulici Dušana Popovića, na dečijem igralištu, nekoliko pasa je uginulo od posledica trovanja.

Građani su obavestili policiju i Komunalnu policiju, a na teren su izašli i jedni i drugi. Međutim, iako su, prema rečima zabrinutih građana, komunalci predlagali da se komad mesa pošalje na analizu kako bi se utvrdilo da li je zatrovan i čime, ovo nije urađeno.

Pročitajte još:
Nišlije spasile rodu, koja je usled nevremena, ispala iz gnezda!

uginuli petface

Kako priča Nišlijka, Sanja Pešić, koja je bila na licu mesta, radnicima Zoohigijenske službe JKP “Mediana” policija je naložila da meso i strvine odnesu na otpad, a radnici su potencijalni otrov, prema njenoj proceni, uklanjali nepropisno – lopatama koje su posle toga prali samo vodom.

Pročitajte još:
ANDRIJANA: „Moj pas je otrovan. To nadležnima ništa nije značilo“!

Ona sumnja da je meso bilo zatrovano cijanidom zbog jarko plave boje otrova i strahuje da postoji još zatrovanih komada u naselju.

– Psi koji su uginuli, umirali su u roku od nekoliko minuta nakon što bi pojeli meso sa ulice. Tu se igraju deca, a otrov mogu da prenesu i na cipelama. Niko iz naselja više ne sme da pusti dete napolje, kaže zabrinuta građanka.

Ona dodaje da je u naselju tokom vikenda otrovan i vlasnički pas koji je boravio u komšijskom dvorištu.

Čeka se dalje rešavanje ovog slučaja,..

Izvor, Foto: juznevesti.com

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0