BOR: Uginuo pas kog je vlasnica izgladnjivala i držala na lancu mesecima!

Uginuo pas: Dan nažalost započinjemo ovakvim naslovom. Nije preživeo – tako je glasila poruka koju je objavilo „Udruženje Beban“ iz Bora, a koje se do poslednjeg trenutka borilo da nesrećnog psa sačuva u životu. Priča nas vraća nekoliko dana unazad kada je u njihovo Udruženje stigao poziv da se u jednom naselju nalazi izmučen pas!

– Udruženje je dobilo poziv da je u jednom naselju pas, u jako lošem stanju i da odemo da vidimo o čemu se radi. Kada smo otišli, samo što nam srce nije prepuklo, ovako priču započinju iz ovog borskog Udruženja.

uginuo pas petface

Pas je mesecima unazad izgladnjivan, bez vode, zaklona od sunca, kiše,… Kako opisuju, prizor je bio stravičan

– Muve su ga napale, a on je jedva samo okice pomerao, prisećaju se.

Ono što ih je iznenadilo je da je uginuo pas imao vlasnicu, koja je izašla ispred Udruženja i kao da je sve „najnormalnije“ obratila im se.

uginuo pas petface

– Rekla je “pa čekam da crkne pa da ga izbacim”. Ostali smo u šoku. Odmah smo odveli psa iz tog pakla, hitno je pregledan i podvrgnut terpaiji. Odmah smo znali da je toliko loše, da smo bili spremni na najgore, kažu iz „Beban“-a.

PRIJAVA: Protiv vlasnice Ružice Dervišević iz Bora je podneta prijava za krivično delo delo zlostavljanje i ubijanje životinje!!

Obzirom da se sve ovo odigralo u subotu, kada veterinarska inspekcija ne radi, nisu ni izašli na teren.

Jutros nas, nažalost, čekaju najtužnije vesti – uginuo pas!

Pas nije preživeo! U toku noći nas je napustio! Mirno spavaj maleni. Izvini što nismo uspeli da te spasimo, izvini što si iskusio takvu zlobu od nas “ljudi”!, napisali su i dodali da će svima onima koji su uplaćivali novac za nesrećnog psa, novac biti vraćen.

uginuo pas petface

Da li će „vlasnica“ biti kažnjena zbog zlostavljanja i zanemarivanja psa, ostaje da vidimo. Krivična prijava je podneta, a ovo je nažalost, samo jedan u nizu slučaja nasilja prema životinjama….