Naslovna Komercijalna grupa NAJNOVIJA ISTRAŽIVANJA: Ulični psi su najinteligentniji!

NAJNOVIJA ISTRAŽIVANJA: Ulični psi su najinteligentniji!

1
PODELI
ulični psi petface

Ulični psi su najinteligentniji! – mnogi bi rekli da su u „dubini duše“ znali, za to sada imamo i dokaze 🙂 Naime, rezultati sprovedenog istraživanja stižu nam iz Rusije. Tamošnji stručnjaci potvrdili su da su ulični psi postali osetno pametniji. Naime, psi koji žive na ulicama Rusije pokazuju zavidnu inteligenciju prilikom korišćenja metroa.

Oni svakog jutra, mirno sačekaju metro na svojoj stanici, u predgrađu i tako putuju u bogate kvartove Moskve. Kada je reč o veštinama ovih fantastičnih pasa, neverovatna je činjenica da oni nikada ne promaše svoju stanicu, kada se voze podzemnom železnicom. Biolozi procenjuju da psi imaju dobar osećaj za vreme koji im pomaže u određivanju pozicije svog odredišta. Takođe, verovatno razlikuju miris pojedinih stanica ili reči koje se čuju sa razglasa kod svake stanice.

Naučnici su pratili ponašanje ovih pasa i utvrdili da kada stignu u gradsko jezgro, ulični psi pokazuju drugačije i nove, do sada kod pasa nezabeležene veštine koje uključuju i “lov na giros”. Jedna od najpopularnije hrane u Moskvi dospeva do ovih simpatičnih pasa tako što se oni prišunjaju do ljudi sa girosom i zacvile – ukusni obrok tako čoveku ispada iz ruke i pas ga uzima. Samo deset minuta kasnije, na istom mestu, i tinejdžer će izgubiti svoju večeru na identičan način. 😀

ulični psi petface

– Iz psećeg ugla gledanja, najvažnije je odrediti ko će ispustiti hranu od straha, a ko neće, međutim psi su u ovom slučaju izgleda bolji psiholozi od nas, zaključuje Aleksej Pojarkov, sa moskovskog Instituta za ekologiju i evoluciju.

Isti tim je takođe, prilikom ovog posmatranja, ustanovio da psi uvek prelaze ulicu na zeleno svetlo i češće biraju prvi ili poslednji vagon u metrou – one u kojima je najčešće manja gužva.

Procena je da samo u Moskvi živi oko 35 hiljada uličnih pasa. Ono što je iznenađujuće je da su neuhranjeni psi tamo retkost, jer hrane ima dovoljno. Ulični psi izbegavaju sukobe sa ljudima što se može videti i po tome da oni praktično nikada ne vrše veliku nuždu u gradskoj gužvi među ljudima. Puno građana Moskve hrane ulične pse i gradi im skloništa. Mnogi ih jednostavno smatraju delom karaktera glavnog grada Rusije.

Nažalost, zemlja u kojoj mi živimo ne šalje ovakvu sliku u svet. Kod nas je na ulicama mnogo napuštenih pasa ali i mačaka, a ono što svako od nas ko voli životinje čini za njih, još uvek je više izuzetak nego pravilo. Zato i, ne odustajemo!

Upravo smo zbog njih pokrenuli igru NAŠE VELIKO SRCE koja je okupila mnoooogo vlasnika u želji da nahrane pse i i mace koje su vlasnici ostavili na ulicama! Ukoliko se niste do sada priključili, priključite nam se i vi, jer je humano i vrlo jednostavno. Potrebna vam je fotografija vašeg ljubimca – psa ili mace, koju ćete postaviti u OVAJ ALBUM i odluka – kome želite da donirate hranu.

ulični psi petface

Sva prikupljena hrana otići će na jedno mesto koje svi vi zajedno izaberete, tamo gde žive ˝naše˝ napuštene kuce i mace.

Znamo da je mnogima ova pomoć potrebna i zato ne oklevajte, imate dovoljno vremena da nam se i vi sa vašim ljubimcem i vašom porukom priključite! Čekamo vas!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime