Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET GINISOV REKORD: Upoznajte psa sa najdužim ušima!

GINISOV REKORD: Upoznajte psa sa najdužim ušima!

0
PODELI
ušima petface

Priznanje za najduže uši na svetu ide u šapeeeeee……..Trigeru. U pitanju je pas rase baset, koji je zbog ovog „dostignuća“ ušao u Ginisovu knjigu rekorda.

ušima petface

Dugouhog lepotana Trigera, pažnja i slava koju je stekao zbog ovog priznanja nije iznenadila. Naime, on se već dugo takmiči na izložbama tako da je navikao da se nalazi pred budnim okom publike. Pored toga, on je primljen i u „Kuću slavnih“ pasa.

Pročitajte još: Beogradski mačak Grafild ima 23 godine i mogao bi da postane najstarija mačka na svetu!

Dužina Trigerovih ušiju iznosi po 35 centimetara. Vlasnik ovog psa sa najdužim ušima kaže da je za održavanje ušiju njegovog ljubimca potrebno dosta vremena i truda. Higijena ušiju je nešto što se podrazumeva, pogotovo ukoliko se radi o rasama sa spuštenim ušima. Ove rase, zbog preklopljenih ušiju i bujnog dlačnog prekrivača neretko imaju problem sa infekcijama ušiju.

Svako zdravo uvo se sastoji od određenog broja bakterija. Dejstvo određenih faktora, kao što su vlaga ili toplota, može dovesti do infekcija i upale uva – otitisa. Ove pojave su posebno izražene tokom letnjih meseci, kada se ljubimci češće kupaju pa im se deo vode zadržava u ušnom kanalu.

Pročitajte još: REKORD: Kuja Stela je nedavno oštenila čak 17 štenaca!

Održavanje higijene olakšalo je prisustvo velikog broja preparata koji su specijalizovani za ovu namenu. Naša preporuka je Fortanov preparat Ear Care. Ova tećnost rastvaraju masnoću i imaju blago isušujuće dejstvo. Što ograničava razvoj mikroorganizama. Ear Care je losion sa osvežavajućim, umirujućim, antiseptičkim i antimikrobnim dejstvom. To znači da je efikasan u otklanjanju svih prljavština i štetnih efekata, dok istovremeno sprečava češanje i infekcije.
ušima petface Losion sipajte u ušni kanal i potom kraće vreme masirajte uvo da bi se postigao bolji efekat. Nakon toga uzmite komadić vate kako biste pokupili višak tečnosti i nečistoće. Moramo vam napomenuti da uši vašeg psa nikako ne biste smeli da čistite štapićima za uši, pogotovo ne u ušnom kanalu.

Uz ove savete, čišćenje ušiju postaće rutina. Ukoliko se pak, uvo ljubimca i nakon toga neprijatno oseća ili ukoliko pas trese glavom, savetujemo vam da povodom toga konsultujete mišljenje vašeg veterinara.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.