UŽASAVAJUĆE: Kina u pripremama za „festival mesa“! Oko 10 hiljada pasa i mačaka zarobljeno!

22.juna svake godine u Kini bude ubijeno na desetine hiljada pasa i mačaka i to sve zarad „festivala mesa“. Upravo ove godine, u gradu Julin u centralnoj Kini, borci za prava životinja su u tajnoj istrazi pronašli čak 10.000 bespomoćnih životinja koje su za potrebe ovog krvavog festivala uhvaćene i dovedene u grad. Ono što je jezivo je činjenica da su mnogi od njih imali ogrlice oko vrata, što ukazuje da su uzeti od vlasnika.
Borci za prava životinja pronašli su tako nekoliko klanica, koje su u tajnosti, noćima, drali kožu sa životinja, ali i nekoliko kaveza u kojima su životinje bile toliko „nagurane“ da nisu mogle da dišu.
Vlasti u ovom gradu demantuju da je festival njihova „zvanična svetkovina“, već da se radi o „kulinarskoj navici koju praktikuju samo neki“. Iako su nadležni naredili da se u restoranima ne sme služiti „kučetina“, nisu izdali naredbu po kojoj bi bilo zabranjeno da se jede pseće meso.
Borci za prava životinja upozoravaju, pored ostalog, i da konzumiranje psećeg mesa može predstavljati opasnost po javno zdravlje, jer psi koji se služe za jelo ne prolaze zdravstvene testove. Psi se lišavaju života na razne načine, a jedan od njih je trovanje hemikalijama koje mogu biti štetne za ljude.
Ovo je verovatno najstravičnija foto galerija pa upozoravamo da je gledate na sopstvenu odgovornost!

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0