VALJEVO: Darko spasio štene, vezano kanapom oko vrata! (VIDEO)

spasio štene: – Ništa specijalno. Ne pišem vam zbog lične promocije, već da se vidi kakvi sve ljudi postoje, ovako nam svoju akciju spašavanja opisuje Darko Pavić iz okoline Valjeva, koji je postao heroj jednog nesrećnog šteneta.

Za njega „ništa specijalno“, jer kako kaže „to bi valjda svako uradio“. Ne i onaj ko je došao na ideju da štene veže kanapom i ostavi ga ovde, da ugine!

– Jedan sasvim običan odlazak na pecanje, u selo Popučke nekoliko kilometara od Valjeva. Ostao sam zapanjen surovošću tog nekoga ko je ostavio jadnu životinju u takvom stanju. Prva misao koja mi je pala na pamet jeste da bi taj neko bio jednako surov i prema ljudskom biću, priseća se Darko.

Pročitajte još:
ODŽACI: Dečak spasio 3 šteneta i kuju deleći sa njima svoju užinu, a potom ih izbavio iz cevi!

Kada je odvezao i spasio štene, štene je odmah počelo da skače od sreće. I otrčalo.

– Nisam hteo da ga zaustavljam. Dao sam mu malo hrane koje sam imao kod sebe i sveže vode. Bukvalno je otrčao. Pomislio sam prvo da ga odnesem kući, ali imam previše životinja – usvojenog psa, dve mačke i pet mačića, kaže nam Darko.

Punog srca što je tog dana spasio štene i jedan život, Darko je poručio samo jedno – nemojte ovo raditi živim bićima, bilo da su životinje ili ljudi. Oni imaju dušu i ovo ih sve boli. Shvatite to već jednom.

Pogledajte VIDEO: