Naslovna VESTI VELIKO BRAVO: I Novi Zeland zabranio testiranje kozmetičkih proizvoda na životinjama!

VELIKO BRAVO: I Novi Zeland zabranio testiranje kozmetičkih proizvoda na životinjama!

3
PODELI
testiranje nas zivotinjama petface

Iako se u ovoj zemlji trenutno i ne vrše ovakva testiranja, zakon koji je nedavno izglasan osiguraće da tako i ostane! Naime, prošle nedelje, Novi Zeland je postao nova država na listi zabranjenih za testiranje proizvoda nad životinjama. Nadležni su usvojili amandman na Zakon o dobrobiti životinja, kojim je kozmetičkim kompanijama zabranjeno da testiraju proizvode i njihove sastojke na životinjama.
„Oduševljeni smo jer su novozelandski političari preduzeli ovako važan korak da se ukine ovakva okrutnost“, rekla je Kler Mensfild, direktor kampanje #BeCrueltyFree, koju je osmislilo ovo udruženje.
Međutim, ovaj amandman NE ZABRANJUJE UVOZ kozmetičkih proizvoda čiji je kvalitet proveren na ovaj način. Nažalost, većinu preparata na rafovima novozelandskih prodavnica čine upravo uvezeni proizvodi, pa boric za prava životinja u ovoj državi ističu da je njihov sledeći zadatak da i na tom polju odnesu pobedu.
Da podsetimo, i Evropska Unija je nedavno najavila da u zemljama EU-a više NEĆE BITI PRODAVANI kozmetički proizvodi koji su testirani na životinjama.
U svakom slučaju, ovo je ozbiljan korak za Novi Zeland.

Izvor: Nacionalna Geografija

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.