Maltezer Violet zamalo da ugine od ljudske farbe

Violet je preslatko malo kuče od nepuna tri kilograma, ali u očima svoje prethodne vlasnice, ona nije bila dovoljno savršena. Stoga, odlučila je da ofarba Violet, zbog čega je ona umalo i uginula.

violet petface Kada su je spasioci pronašli, bila je u užasnom stanju. Bila je ofarbana u ljubičastu boju namenjenu za ljude i kao rezultat, imala je opekotine na gotovo celom telu, a jedno oko joj je bilo sasvim zatvoreno. Nije bilo sigurno da li će uopšte preživeti.

– Dali smo joj tečnosti, lekove protiv bolova i nežno smo joj isprali što je više boje bilo moguće. Zavili smo je, a onda smo čekali, rekli su iz prihvatilišta.

Pročitaj još: ZRENJANIN: Sara pronašla ženku psa – ofarbanu i vidno maltretiranu!

Na svu sreću, Violet je preživela noć i bilo joj je lakše ujutru, ali joj se telo još oporavljalo od jake boje. Uskoro su spasioci shvatili u potpunosti kakve povrede i opekotine je pretrpela.

– Detaljno smo počeli da joj brijemo dlaku kako bismo procenili štetu, a tek tada smo shvatili kakav horor je u pitanju. Dobra stvar je da je bila pod anestezijom dok smo to radili, inače bi bila u nesnosnim bolovima, zaključili su.

violet petfaceMeđutim, maleni psić je pokazao da je borac i sledeća tri meseca je počela da se oporavlja, svaki dan pokazujući svoju divnu ličnost. Tokom njenog oporavka, nije bilo poznato kako će izgledati nakon toga, a onda je došao taj dan.

Skinuli su joj konce, ali iako je imala ostatke boje, njena koža je i dalje bila malo pod ožiljcima zbog opekotina koje je imala. Ali nakon dugog i bolnog perioda, bila je spremna da nastavi novu fazu u životu u novom domu.

Pročitaj još: Koliko je zdravo FARBANJE i ULEPŠAVANJE pasa?

Ako želite da vaš ljubimac bude lep, bitno je da bude čist, a da li je prirodno bele, crne, braon ili bilo koje druge boje, nevažno je jer ljubav ne bira boju.

Šampon NUTRI REPAIR brenda Biogance je obogaćen ekstraktom čička i ulja avokada i ima trostruku hranljivi, oporavljajući i umirujući efekat.

violet petfacePrirodna formula ovog šampona hidrira i oporavlja uništeno i suvo krzno, dok u isto vreme smanjuje svrab.

Podelite...Share on Facebook0Tweet about this on TwitterPin on Pinterest0Share on Google+0