PRIČA ULIČNOG PSA IZ VRANJA: „Ja nemam ime i stalno me vuku kleštima“!

„Ja nemam ime. Ja sam Ulični Pas iz Vranja. Sterilisan sam, vakcinisan. Uprkos tome, stalno me vuku kleštima, hvataju, pa me onda na insistiranje aktivista, koji me hrane i paze, puštaju, pa opet hvataju.

Znaju me oni dobro, kao što znaju sve pse, al pare su im bitne. Naši životi su nevažni. Al dani boravka u tom kazamatu se broje i cena se piše. To im je bitno. Umreću ovako, ubiće me jednoga dana kad im pofali neko da naplate eutanaziju, kad me proglase na smrt bolesnom“.

Pročitajte još:
VRANJE: „Šinteri su uhvatili Žuću. Metalna šipka ga je stezala, a krv mu je išla iz usta“!

Ovo je prvi deo pisma koje je u našu redakciju stiglo iz Vranja. Priča o uličnim psima juga. Priča o njihovom životu i onome što proživljavaju na ulici.

vranje petface

„Zvaćemo je DOBRA. Ona je ličnost i ovo je njena priča.

Pročitajte još:
VRANJE: „Obećao sam psu Vučku – spasiću te iz ruku šintera“!

Ona je jedan od pasa, za koje i Vet Stanica Vranje, njeno nelegalno prihvatilište i hvatači pasa iz JKP Komrad dobro znaju da su sterilisani, vakcinisani, da ima ko o njima da brine. Ali, kako ih puste, tako ih ponovo kupe, muče, dave, vuku kleštima koja su po zakonu zabranjena, bez čitača mikročipa, kao u srednjem veku. Sve kako bi keširali novac na ime njhovih života, svima nebitnih. Psi su kolateralna šteta u trci za Profitom. Pretužna situacija u Vranju, katastrofi za pse.

Truo Ljudski faktor. Bezdušnici.

Na sve naše prijave, Inspektorka nema primedbi. Jeste, azil nije registrovan, biće. Grad nema Program mera , napraviće. No. No. Ništa to nije.

Borićemo se da se ovo zaustavi, ma kako jak bio aparat lokalne korupcije, bez obzira na položaje koje korumpirani zauzimaju. Ovo se mora zaustaviti.

Po ponovnom hvatanju, pre par dana, po puštanju na insistiranje aktivista, DOBRA je nestala. Traži se. Do sklanjanja na sigurno i udomljenja“

U potpisu: Koalicija za Zivot Srbija No kill coalition