Naslovna VESTI I modni dizajneri za zabranu uzgoja životinja radi krzna!

I modni dizajneri za zabranu uzgoja životinja radi krzna!

0
PODELI
životinja petface

Svetskoj kampanji „reci ne uzgoju životinja radi krzna“ svakodnevno se priključuje sve više i više pojedinaca, kompanija, dizajnera, država,.. Nakon velikog „Armanija“, nakon Italije i Holandije, kapmanji su se priključili i modni dizajneri iz Estonije!

Oni su podržali zabranu uzgoja životinja radi krzna u kampanji organizacije Loomus, u sklopu dugoročnog projekta “Ja sam na strani životinja!”.

I Darko Rundek rekao NE uzgoju činčila zarad krzna!

životinja petface

– Kampanja uključuje estonske modne dizajnere Reet Aus, Margaret Kodusaar, Kalle Aasamäe, Kätlin Kikkas, Perit Muuga, Marilin Sikkal, Tiiu Roosma i Kadri Vahe. Oni su se tako priključili međunarodnim imenima poput Armanija, Huga Bossa, Tommyja Hilfigera, Calvina Kleina, Stelle McCartney, H&M, Esprit, O’Neill i brojnih drugih koji su donijeli odluku o prestanku korištenja životinjskoga krzna. Svi estonski dizajneri pridružili su se i međunarodnom projektu Trgovine bez krzna koji okuplja preko 300 trgovina, dizajnera, modnih kuća i sl, rekli su nam iz Udruženja „Prijatelji životinja“.

KRAJ: Zabrana gajenja kuna zbog proizvodnje krzna!

životinja petfaceInače, peticija protiv korišćenja životinja radi krzna, u Estoniji je pokrenuta još 2014. godine. Prikupljeno je preko 10.000 potpisa koji su predani estonskom parlamentu, a telo koje je trebalo da donese doluku odlučilo je da za sada ovo ostane „otvoreno pitanje“, dok se ne konsultuje i estonska Vlada za savet!

Bravoooo!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.