Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET Furminator FoOlee za vas otkriva kojih se to 10 rasa pasa najviše...

Furminator FoOlee za vas otkriva kojih se to 10 rasa pasa najviše linjaju!

0

Psi se linjaju i to je činjenica na koju su se mnogi vlasnici nerado navikli. Kada se potencijalni vlasnici nalaze pred pitanjem da li i kog psa da izaberu, linjanje je najčešće jedan od faktora koji bitno opredeljuje ishod odluke. Ipak, neki psi ostavljaju više dlaka u odnosu na druge, a mi smo istraživali kojih se to 10 rasa pasa najviše linjaju.

Pročitajte još: Obožavate vašeg ljubimca, ali ne i njegove opale dlake?! REŠENJE: Furminator FoOlee!

10 rasa pasa koje se najviše linjaju petfaceNa desetom mestu nalazi se SIBIRSKI HASKI. S obzirom na oblast iz koje potiče i na gustinu krzna koja je ovoj rasi potrebna kako bi preživela ledene zime ovog podneblja, nije nikakvo iznenađenje što se ova rasa našla na našoj listi.

10 rasa pasa koje se najviše linjaju petface

Deveto mesto zauzeo je PEMBROUK VELŠKI KORGI. Psi ove rase su služili kao vrsni goniči stoke. Bujno krzno koristilo im je da ih zaštiti od vlažne i hladne klime ovog podneblja.

10 rasa pasa koje se najviše linjaju petface

Na osmom mestu naše liste rasa pasa koje se najviše linjaju nalazi se rasa LABRADOR RETRIVER. Psi omiljeni zbog svog karaktera i inteligencije, poznati su i po nemaloj količini dlaka koje ostavljaju za sobom. Ovi psi vole vode i dosta vremena provode u njoj, pa ih je priroda obdarila kratkim i gustim krznom, kako im ne bi bilo hladno u vodi.

10 rasa pasa koje se najviše linjaju petface

Sedmu poziciju drži rasa PLANINSKI PIRINEJSKI PAS. Ovi gigantski lepotani potiču iz pirinejskih oblasti Španije i Francuske, gde su odgajani kao čuvari stada. Kako bi se zaštitili od hladnoće, kod njih se vremenom razvilo dugačko, gusto krzno.

10 rasa pasa koje se najviše linjaju petface

Jedna od najpopularnijiih rasa na svetu je NEMAČKI OVČAR i ovi dobro poznati psi nalaze se na mestu broj 6 naše liste. Osim što su ovi psi čest izbor vlasnika, oni se nalaze i pri vrhu liste rasa koje se najviše linjaju. Iako normalan proces linjanja uključuje linjanje dva puta godišnje (u proleće i u jesen), nemojte se iznenaditi ako kod ove rase primetite linjanje preko cele godine.

10 rasa pasa koje se najviše linjaju petface

Tačno na polovini naše liste nalazi se rasa ČAU ČAU. S obzirom na količinu krzna kojom su obdareni, ne možemo reći da smo iznenađeni su ovi kineski psi zauzeli visoku poziciju na ovoj lestvici.

 10 rasa pasa koje se najviše linjaju petface

Mesto broj četiri drži jedna mala rasa –KARDIGAN VELŠKI KORGI. Ovi psi, bliski rođaci već pomenutog korgija, od svog rođaka razlikuju se po dužem repu. Oni prednjače po količini krzna koje odbacuju, jer kao i njegovi prethodnici imaju dupli sloj dlaka, koje se linjaju preko cele godine.

10 rasa pasa koje se najviše linjaju petface

I krećemo sitno odbrojavanje. Na mestu broj tri rasa pasa koje se najviše linjaju ponosno stoji AMERIČKI ESKIM. Uprkos imenu koje nosi, ova rasa u stvari potiče sa severa Evrope i najpribližnija je nemačkom špicu.

10 rasa pasa koje se najviše linjaju petface

Vicešamponsku poziciju drži rasa ALJASKI MALAMUT. Ovaj pas sa severa je prvobitno odgajan da vuče teške terete po ledenim predelima Aljaske. Da bi im bilo toplo u ovim uslovima, priroda ih je obdarila debelim i gustim krznom.

10 rasa pasa koje se najviše linjaju petface

I apsolutni šampion linjanja je rasa AKITA INU. U pitanju su veliki psi, koji dolaze iz planinskih područja Japana i upravo zbog svog staništa oni imaju veoma gusto krzno. Iako im je dlaka kratka, radi se o dva debela sloja krzna zbog kojih im nije hladno.

Sada kada smo pobrojali sve rase koje ostavljaju velike količine krzna za sobom, čak i van sezone linjanja, ostaje nam da se osvrnemo na načine borbe sa ovim fenomenom. Ako ste vlasnik neke od ovih rasa ili se spremate da to postanete, nema potrebe za brigom. Linjanje nije nikakav problem kada znate da postoji specijalna četka FURMINATOR FOOLEE. Radi se o proizvodu koji zahvaljujući metalnim zupcima uspeva da otkloni višak dlake i poddlake. Potpuno je bezbedan i jednostavan za rukovanje, a neverovatan je podatak da se korišćenjem ove četke linjanje može smanjiti i do 90 %.opale dlake foolee furminator petface

Uživajte sa svojim čupavim prijateljima i ne brinite o linjanju uz FURMINATOR FOOLEE.

 

Prethodni tekstPOKRENUTA KAMPANJA: Sezona je malih ježeva – sačuvajmo ih!
Sledeći tekstI HEROJ I PRIJATELJ: Policajac spasio psa iz septičke jame, pa ga UDOMIO!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime