Naslovna VESTI PSI Tužna statistika: 10 rasa pasa koje se najčešće napuštaju!

Tužna statistika: 10 rasa pasa koje se najčešće napuštaju!

0
10 rasa pasa petface

Da li razmišljate o kupovini jednog kućnog ljubimca – psa ili mačke? Da li znate da su azili i skloništa prepuni istih tih pasa i mačaka, koji vam mogu biti najbolji prijatelji? Dakle, osim što ćete steći doživotnog vernog prijatelja, uštedećete i novac!

Za one koji baš žele određenu rasu psa, takođe imamo dobre vesti. Mnoga skloništa obiluju napuštenim životinjama sa rasom i „debelim“ pedigreom!

Pročitajte još:
Želite da svoju porodicu upotpunite psom? Evo koje rase se preporučuju za decu!

Na temelju podataka iz 2015. godine, a koji su objavljeni u registru napuštenih životinja RescueGroup.org, 10 rasa pasa koje se najčešće napuštaju su i nas šokirali! Naime, spisak je napravljen na osnovu podataka iz azila širom SAD-a, a ko su najčešći rasni stanovnici skloništa pogledajte u nastavku:

10. mesto zauzeo je AMERIČKI BULDOG! U 2015. godini, za usvajanje je bilo na raspolaganju čak 602 američka buldoga.

10 rasa pasa petface

9. AUSTRALIJSKI PASTIRSKI PAS. Poznati su po svojoj inteligenciji i energiji, a u prethodnoj godini čak 697 njih je čekalo svoje vlasnike!

10 rasa pasa petface

8. BIGL! 934 odanih prijatelja čekalo je sovje „bolje sutra“.

10 rasa pasa petface

7. U 2015. godini, čak 1.080 BOKSERA je bilo na raspolaganju za usvajanje.

10 rasa pasa petface

6. JAZAVIČARI! Izgleda da nisu svima simpatične njihove kratke noge, jer ih je samo u prethodnoj godini bilo čak 1.122 napuštenih!

Pročitajte još:
RASE PASA!

10 rasa pasa petface

5. AMERIČKI STAFORD TERIJER – lojalalni prijatelji! Njih 1.128 u 2015. godini je bilo smešteno u azilima širom SAD-a.

10 rasa pasa petface

4. NEMAČKI OVČARI su verni i zaštitnički nastrojeni psi, koji su zbog svoje inteligencije timovi mnogih vojnih, policijskih i državnih službi! Njih 1.378 je bilo napušteno u prethodnoj godini!

10 rasa pasa petface

3. Možda i najveći šok za nas bio je podatak da se na 3. mestu našao LABRADOR! Možda i najidealniji ljubimci za porodice sa decom! U 2015. bilo je 3.587 labrador retrivera na raspolaganju za usvajanje.

10 rasa pasa petface

2. od 10 rasa pasa koje se najčešće napuštaju je ČIVAVA! Mali pse sa dugim životnim vekom, u rasponu od 14 do 18 godina. Nažalost, smao u prethodnoj godini, njih 3.725 je čekalo novog vlasnika!

10 rasa pasa petface

I za kraj AMERIČKI PIT BUL TERIJER! Ovo su psi koji su najčešći stanovnici azila i skloništa u SAD-u! Samo u prethodnoj godini, bilo je čak 5.435 njih koji su se nadali boljem životu!

10 rasa pasa petface

Zato, razmislite da li ste spremni za jednog novog prijatelja! Jer, osim toga što u slatki, neodoljivi, verni, oni su živa bića o kojima se treba brinuti.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstRozi, nemački ovčar spašena je sa ulice i postala je policijski pas!
Sledeći tekstDečak (3) se izgubio u šumi, a uz njega je 9 sati bez prestanka bio njegov najbolji prijatelj – pas Bendžo!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime